Hoitokoti Pansio Esperi Turku
Kuvagalleria

Esperi Hoitokoti Pansio, Turku

Koti mielenterveyskuntoutujille
Hoitaja
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot
Monipuolisesti virikkeitä ja harrastustoimintaa
Koti
Turvallinen ja viihtyisä koti

Toiminnallinen arki

Tarjoamme viihtyisän ja turvallisen kodin. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Yhteistä ohjelmaa on joka päivä. Säännöllisesti kokoontuvissa asukaskokouksissa asukkaat pääsevät päättämään arjen asioista, viikko-ohjelmasta ja toiminnasta.

Erilaiset toiminnalliset ryhmät, arjen askareiden hoito ja monipuolinen harrastustoiminta kuuluvat keskeisesti arkeen. Yhdessä harjoitellaan ja kehitetään itsenäisen elämän edellytyksiä. Lisäksi tarjolla on vertaistukea, ajanvietettä ja seuraa. Koko kodin voimin käydään retkillä, juhlitaan syntymäpäiviä ja vietetään teemapyhiä. Omaiset ja läheiset ovat tervetulleita joka päivä!

Lisäksi asukkaat osallistuvat päivittäin päivä-, työ- tai avotyötoimintaan.

Tavoitteellista asumista

Kunkin asukkaan yksilölliset tarpeet, elämäntilanne ja tavoitteet ovat etusijalla, kun palvelua ja kuntoutusta suunnitellaan. Jokaiselle asukkaalle laaditaan henkilökohtainen palvelu- ja kuntoutussuunnitelma yhteistyössä läheisten ja kunnan edustajan kanssa. Tavoitteena on asukkaiden mahdollisimman itsenäinen elämä sekä työssäkäynti tai opiskelu.

Asukkaita tuetaan tekemään itsenäisiä päätöksiä ja hoitamaan omia asioitaan. Asukkaat käyvät asioilla ja osallistuvat elämään ja harrastuksiin kodin ulkopuolella yksin, ohjaajan kanssa tai ryhmänä. Omaohjaaja motivoi ja ohjaa itsenäisen elämän valmiuksien hankkimisessa. Osallistuminen päivä-, työ- tai avotyötoimintaan suunnitellaan yksilöllisesti niin, että se tukee tavoitteiden saavuttamista.

Lyhytaikainen asumispalvelu

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa tilapäistä asumisjaksoa, jolloin asiakas tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan kotiimme. Asumisjakson kestosta sovitaan aina yksilöllisesti. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi omaishoitajan loman aikana, lisätuen tarpeen ilmetessä tai elämän murrosvaiheessa.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asiakas saa meillä yksilöllisen ohjauksen, tuen ja kuntoutuksen. Asiakkaan käytössä on valmiiksi kalustettu huone ja hän voi osallistua kodin monipuoliseen harrastustoimintaan muiden tapaan. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla esimerkiksi elämän kriisitilanteen yllättäessä.

Varotoimenpiteet

Emme toistaiseksi ota vastaan vierailijoita

Haluamme turvata asukkaamme ja henkilöstömme koronaviruksen aiheuttamilta tartunnoilta. Tämän johdosta emme toistaiseksi ota vastaan ulkopuolisia vierailijoita.

Kodin kuulumisia

Esperi Koti Pansio tarjoaa Turussa palveluasumista ja vaativaa tehostettua palveluasumista sekä tukea ja kuntouttavaa ohjausta aikuisille mielenterveyskuntoutujille. Kodissa voi asua pitkäaikaisesti tavoitteena kuntoutua vähemmän tuettuun asumismuotoon. Lisäksi koti tarjoaa lyhytkestoista intervallihoitoa tarpeen mukaan. Pansion kodissa on neljä esteetöntä ryhmäkotia kahdessa kerroksessa. Yhteensä Pansion kodissa on 34 asuntoa. Esperi Koti Pansio on ollut toiminnassa vuodesta 2012 lähtien.

Toiminnallinen arki

Pansio tarjoaa kuntouttavaa, yksilöllistä, turvallista ja toimintapainotteista palveluasumista ja tehostettua palveluasumista aikuisille mielenterveyskuntoutujille. Moniammatillinen tiimimme pystyy vastaamaan myös haastavien asukkaiden erityistarpeisiin. Meillä työskentelee ympäri vuorokauden koulutettu sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöstö. Jokaiselle asukkaalle laaditaan säännöllisesti päivitettävä, yksilöllinen ja voimavarat huomioiva kuntoutussuunnitelma. Perushoidon ja kuntoutuksen lisäksi asukkaille järjestetään monipuolista toimintaa, joka tukee sosiaalisuutta tekemisen ja yhdessäolon kautta.

Esperi Koti Pansio on erikoistunut somaattisesti haastavien asiakkaiden hoitoon. Meillä järjestetään toimintaterapiaa osana asukkaidemme tavoitteellista kuntoutumista. Toimintaterapiaan kuuluvat aktiivinen ja kuntouttava ryhmätoiminta sekä säännölliset retket ja virkistys. Kodin vakiintuneeseen ryhmätoimintaan kuuluvat esimerkiksi omaisryhmä, puutarharyhmä sekä liikunta- ja peliryhmät. Kuntoutujaa avustetaan ja tuetaan päivittäisissä toiminnoissa sekä ohjataan harjoittelemaan itsenäistä päätöksentekoa, arjen hallintaa ja yhteiskunnan pelisääntöjä. Yhdessä myös etsitään mielekästä toimintaa kodin ulkopuolelta. Jokaisella asukkaalla on omaohjaaja kannustamassa ja luotsaamassa, tavoitteena auttaa kuntoutujaa elämässä eteenpäin.

Viihtyisä koti

Pansio Koti toimii uusissa tiloissa. Kodin suunnittelussa on huomioitu asukkaiden erityistarpeet sekä hyödynnetty uuden teknologian mahdollisuudet turvallisuuden lisääjänä sekä hoitotyötä helpottavana tekijänä. Kaikki tilat ovat esteettömiä ja soveltuvat liikuntarajoitteisille ja apuvälineitä tarvitseville asukkaille. Jokaisessa 25 m2:n huoneessa on oma, invamitoitettu wc–kylpyhuone sekä minikeittiö tai keittiövaraus. Kodissa on lisäksi viihtyisät yhteiskäytössä olevat oleskelu- ja ruokailutilat sekä kaksi piha-aluetta. Pansio sijaitsee keskellä muuta asutusta, joten asukkaat voivat osallistua alueen aktiviteetteihin.