Esperi mielenterveyskuntoutujat
Kuvagalleria

Esperi Hoitokoti Ratamo, Säkylä

Koti mielenterveys- ja päihdekuntoutujille
Hoitaja
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot
Monipuolisesti virikkeitä ja harrastustoimintaa
Koti
Turvallinen ja viihtyisä koti

Toiminnallinen arki

Tarjoamme viihtyisän ja turvallisen kodin. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Yhteistä ohjelmaa on joka päivä. Säännöllisesti kokoontuvissa asukaskokouksissa asukkaat pääsevät päättämään arjen asioista, viikko-ohjelmasta ja toiminnasta.

Erilaiset toiminnalliset ryhmät, arjen askareiden hoito ja monipuolinen harrastustoiminta kuuluvat keskeisesti arkeen. Yhdessä harjoitellaan ja kehitetään itsenäisen elämän edellytyksiä. Lisäksi tarjolla on vertaistukea, ajanvietettä ja seuraa. Koko kodin voimin käydään retkillä, juhlitaan syntymäpäiviä ja vietetään teemapyhiä. Omaiset ja läheiset ovat tervetulleita joka päivä!

Lisäksi asukkaat osallistuvat päivittäin päivä-, työ- tai avotyötoimintaan.

Tavoitteellista asumista

Kunkin asukkaan yksilölliset tarpeet, elämäntilanne ja tavoitteet ovat etusijalla, kun palvelua ja kuntoutusta suunnitellaan. Jokaiselle asukkaalle laaditaan henkilökohtainen palvelu- ja kuntoutussuunnitelma yhteistyössä läheisten ja kunnan edustajan kanssa. Tavoitteena on asukkaiden mahdollisimman itsenäinen elämä sekä työssäkäynti tai opiskelu.

Asukkaita tuetaan tekemään itsenäisiä päätöksiä ja hoitamaan omia asioitaan. Asukkaat käyvät asioilla ja osallistuvat elämään ja harrastuksiin kodin ulkopuolella yksin, ohjaajan kanssa tai ryhmänä. Omaohjaaja motivoi ja ohjaa itsenäisen elämän valmiuksien hankkimisessa. Osallistuminen päivä-, työ- tai avotyötoimintaan suunnitellaan yksilöllisesti niin, että se tukee tavoitteiden saavuttamista.

Lyhytaikainen asumispalvelu

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa tilapäistä asumisjaksoa, jolloin asiakas tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan kotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi omaishoitajan loman aikana, lisätuen tarpeen ilmetessä tai elämän murrosvaiheessa. Lisäksi kodeissamme järjestetään tilapäistä asumista teemaviikonloppujen ja kesäleirien merkeissä.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asiakas saa meillä yksilöllisen ohjauksen, tuen ja kuntoutuksen. Asiakkaan käytössä on valmiiksi kalustettu huone ja hän voi osallistua kodin monipuoliseen harrastustoimintaan muiden tapaan. Asumisjakson kesto sovitaan aina yksilöllisesti, asiakkaan tarpeen mukaan. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla esimerkiksi elämän kriisitilanteen yllättäessä.

Esperi Hoivakodit Henkilöstö

Muutimme uusiin tiloihin!

Ratamo Kokemäen väki muutti uusiin moderneihin tiloihin Säkylään 3.6.2019. Uusi osoite on Koppalankuja 4, 27800 Säkylä.

Kodin kuulumisia

Esperi Koti Ratamo tarjoaa asumispalvelua päihde- ja mielenterveysongelmaisille sekä ikääntyneille asukkaille, jotka eivät itsenäisesti selviydy arjen askareista ja asioidensa hoitamisesta. Asukkaiden omaiset ovat tervetulleita kylään ja yhteyttä omaisiin pidetään toivomusten mukaan. Ratamossa on 15 ympärivuorokautisen palveluasumisen asukaspaikkaa sekä 15 palveluasumisen asukaspaikkaa.

Toiminnallinen arki

Esperi Koti Ratamon toiminta-ajatus on tarjota turvallinen koti asukkailleen. Sekä toimintaympäristö että tapa, jolla kohtaamme asukkaat on yksilöllinen, asukkaan erityispiirteet huomioiva. Ratamossa tuetaan asukkaan viihtyvyyttä, sosiaalisuutta, toiminnallisuutta ja omatoimisuutta. Asukkaat osallistuvat toiminnalliseen kuntoutukseen sekä virike- ja harrastustoimintaan yksin tai yhdessä muiden kanssa. Asukasta ohjataan suunnitelmallisesti omatoimisuuteen ja oman elämän hallintaan.

Viihtyisä koti

Koti sijaitsee viihtyisällä alueella, hyvien liikenneyhteyksien ja terveyskeskuksen välittömässä läheisyydessä Säkylässä. Jokaisen asukkaan käytössä on oma tilava huone ja esteetön wc-/kylpyhuone. Moderneissa, viihtyisissä yhteistiloissa harrastetaan ja vietetään yhteisiä juhlia.