Esperi Hoitokoti Ratamo, Turku

Kuulumisia

Takaisin kodin sivulle

25

joulukuu

2019

Meidän joulu

”Minulla on ollut hauska joulu. Vietimme viime viikolla pikkujouluja laulaja Jipun säestämänä, jonka jälkeen rauhoituimme jouluaaton odotteluun. Kotona meillä on kaunis joulukuusi, jonka koristelimme koko porukka yhdessä. Aattoaamuna heräsin tuttuun riisipuuron tuoksuun ja sain aamiaisella päivän ensimmäisen paketin, myöhemmin illalla pääsin avaamaan vielä toista pakettia. Jouluruokailussa söin vatsani täyteen lempi jouluruokiani, jopa ehkä hieman liikaakiin jälkeenpäin ajateltuna. Tänään joulupäivänä meillä on vuorossa perinteiset rääppiäiset.”

Mukavaa joulunaikaa ja on­nel­lis­ta uut­ta vuot­ta 2020!

Jippu

6

marraskuu

2019

Halloween-juhlat

Halloween on yksi niistä ihanista juhlista, joita varten saamme koristella kotimme seinät ja pöydät kaikenlaisilla karmivilla koristeilla. Viime viikolla keräsimme innostuneen porukan koristelemaan, sekä illalla vietimme yhdessä halloween-juhlaa hyvän ruuan ja kauhumusiikin merkeissä.

Halloween-juhlat

 

14

lokakuu

2019

Syksy 2019

Syksy etenee vauhdilla kohti talvea myös Turussa.

Kesä on ohi ja on aika heittää hetkeksi hyvästit jäätelökioskeille. Monella kesän lapsella saattaa syksy tuntua ylivoimaiselta. Tästä on kuitenkin pakko selvitä, koska meillä Suomessa tunnetusti on neljä vuodenaikaa, joista syksyä ja talvea ei voi vain nukkua talvipesässä. Kuluneen viikonlopun aikana istuimme viettämässä yhteistä kahvihetkeä ja pohtimassa keinoja, jolla onnistuisimme kääntämään huonojen ilmojen tuomat negatiiviset ajatukset positiivisiksi. Tärkeimmiksi listallamme nousi kotimme viihtyvyys sekä ulkoilu niinä päivinä, kun syksy näyttää parhaita puoliaan.

Syksyisin monet eläinlajit aloittavat pesärakennuksen talvea varten, myös me Ratamolla saamme katsella rakennuksemme saavan pientä pintaremonttia tulevia paukkupakkasia varten. Työmiesten työskennellessä piha-alueella rakennustyömaan ympärille kerääntyy päivittäin kymmeniä kiinnostuneita silmäpareja antamaan tukensa ja mielipiteensä rakennuksen parissa ahertaville.

Työmaa