Esperi Hoitokoti Sypressi, Raisio

Kuulumisia

Takaisin kodin sivulle

31

heinäkuu

2019

Retki Turkuun

Heinäkuu on ollut ihanan lämmin ja aurinkoinen, välillä viileämmät ilmat ovat helpottaneet hellettä. Sypressissä kesästä on nautittu ulkona auringossa istuskellen, on tehty lenkkejä luontoon, käyty jäätelöllä ja uimassa.
Piknikillä Linnanpuistossa

Heinäkuun retkikohteeksemme valitsimme Turun. Turku-retkemme aluksi menimme Turun linnan puistoon ja pystytimme piknikin. Mukana oli iso kylmälaukullinen sämpylöitä, muffinsseja, keksejä sekä kylmää limsaa ja termarissa kahvia. Ilma oli lämmin ja aurinko paistoi, suurten puiden varjossa viltillä istuskellen oli asukkaiden mukava jutella ja nauttia eväitä.

Funikulaarin kyydissä
Funikulaarin kyydissä

Linnalta lähdimme katsastamaan paljon puhuttua näköalahissiä funikulaaria Kakolan mäelle. Funikulaari toimi hyvin ja kaikki mahtuivat kyytiin. Seuraavana oli vuorossa föriajelu. Jokirannan jäätelökioskilta ostimme vielä jäätelöt ja juomat ennen paluumatkaa. Harmiksemme sirkat olivat kioskilta loppu, olisimme halunneet kokeilla proteiinipitoista sirkkalautasta. Ehkä ensi kerralla se onnistuu.

Reissun päätteeksi väki oli kävelemisestä väsynyt ja oli mukava palata takaisin Sypressiin lepäilemään.

4

heinäkuu

2019

Kesänautintoja

Näin kesällä aurinkoisessa ja lämpimässä ilmassa olemme Sypressissä viihtyneet paljon ulkosalla.

Sypressin kesäisinä grilli-iltoina jokainen asukas on saanut tulla grillaamaan omat makkaransa sopivaksi. Joku pitää vaaleammasta kypsyysasteesta, joku toinen taas rapean tummasta. Sitten ruoka on nautittu lisukkeineen auringossa istuskellen ja kylmillä juotavilla vilvoitellen. Saunakin on ollut lämpimänä viime aikoina useasti. Haimme pihakoivuista oksia ja teimme komeat saunavihdat saunojille.

Grillausta ja saunontaa
Grillausta ja saunontaa

Kävimme myös Raision alppiruusupuistossa parhaimpana kukinta-aikana. Puisto olikin täynnä kauniin värisiä ja hyvän tuoksuisia alppiruusuja.

Alppiruusupuistossa
Alppiruusupuistossa

21

kesäkuu

2019

Sypressin juhannus

Sypressin väki toivottaa kaikille oikein hauskaa ja aurinkoista juhannusta!
Juhaanuslippu

Sypressin keskikesän juhlintaan kuului ennen kaikkea maittavat ruoat. Aamupalalla oli tarjolla herkullisia  täytettyjä croissanteja, pasteijoita ja suklaassa dipattuja vaahtokarkkeja. Päiväkahville yökkö oli leiponut hauskan vaaleanpunaisen yksisarviskakun. Illalla oli vuorossa grillausta kesäisessä ilmassa. Juhannussauna laitettiin iltapäivästä päälle ja siellä sai käydä pitkin iltaa ruokailujen lomassa. Janon sammuttamista varten oli raikasta mansikkaista kesäboolia.

Juhannustarjoilut
Juhannuksen tarjoiluja

Perjantaina lipunnostaja kävi huikkaamassa meille, että on nostamassa pian lipun salkoon ja asukkaat tulivat ulos seuraamaan lipunnostoa. Juhannuksenahan juhlittiin samalla myös Suomen lipun päivää.