Mielenterveyskuntoutujien arjen aktiviteetteja
Kuvagalleria

Esperi Hoitokoti Tieteenkatu, Tampere

Koti mielenterveyskuntoutujille
Kokki
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot
Monipuolisesti virikkeitä ja harrastustoimintaa
Koti
Turvallinen ja viihtyisä koti

Toiminnallinen arki

Tarjoamme viihtyisän ja turvallisen kodin. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Yhteistä ohjelmaa on joka päivä. Säännöllisesti kokoontuvissa asukaskokouksissa asukkaat pääsevät päättämään arjen asioista, viikko-ohjelmasta ja toiminnasta.

Erilaiset toiminnalliset ryhmät, arjen askareiden hoito ja monipuolinen harrastustoiminta kuuluvat keskeisesti arkeen. Yhdessä harjoitellaan ja kehitetään itsenäisen elämän edellytyksiä. Lisäksi tarjolla on vertaistukea, ajanvietettä ja seuraa. Koko kodin voimin käydään retkillä, juhlitaan syntymäpäiviä ja vietetään teemapyhiä. Omaiset ja läheiset ovat tervetulleita joka päivä!

Lisäksi asukkaat osallistuvat päivittäin päivä-, työ- tai avotyötoimintaan.

Tavoitteellista asumista

Kunkin asukkaan yksilölliset tarpeet, elämäntilanne ja tavoitteet ovat etusijalla, kun palvelua ja kuntoutusta suunnitellaan. Jokaiselle asukkaalle laaditaan henkilökohtainen palvelu- ja kuntoutussuunnitelma yhteistyössä läheisten ja kunnan edustajan kanssa. Tavoitteena on asukkaiden mahdollisimman itsenäinen elämä sekä työssäkäynti tai opiskelu.

Asukkaita tuetaan tekemään itsenäisiä päätöksiä ja hoitamaan omia asioitaan. Asukkaat käyvät asioilla ja osallistuvat elämään ja harrastuksiin kodin ulkopuolella yksin, ohjaajan kanssa tai ryhmänä. Omaohjaaja motivoi ja ohjaa itsenäisen elämän valmiuksien hankkimisessa. Osallistuminen päivä-, työ- tai avotyötoimintaan suunnitellaan yksilöllisesti niin, että se tukee tavoitteiden saavuttamista.

Lyhytaikainen asumispalvelu

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa tilapäistä asumisjaksoa, jolloin asiakas tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan kotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi omaishoitajan loman aikana, lisätuen tarpeen ilmetessä tai elämän murrosvaiheessa. Lisäksi kodeissamme järjestetään tilapäistä asumista teemaviikonloppujen ja kesäleirien merkeissä.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asiakas saa meillä yksilöllisen ohjauksen, tuen ja kuntoutuksen. Asiakkaan käytössä on valmiiksi kalustettu huone ja hän voi osallistua kodin monipuoliseen harrastustoimintaan muiden tapaan. Asumisjakson kesto sovitaan aina yksilöllisesti, asiakkaan tarpeen mukaan. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla esimerkiksi elämän kriisitilanteen yllättäessä.

Kodin kuulumisia

14.12.2019
6.12.2019
Esperi Koti Tieteenkatu tarjoaa palveluasumista mielenterveyskuntoutujille sekä elämänhallintaan tukea tarvitseville. Kuntoutuminen on kokonaisvaltaista ja tuki räätälöidään aina yksilöllisen tarpeen mukaan. Hoitajat ovat paikalla 7-20 joka päivä. Kotimme tarjoaa myös tukiasumista.

Koti on avautunut Hervantaan lokakuussa 2013. Osaksi Esperiä yritys liittyi marraskuussa 2017.

Tavoitteellista kuntoutumista

Kuntoutumisen etenemistä arvioidaan jatkuvasti. Asukkaalla on omahoitaja ja yhteistyö jatkuu asiakkaan siirtyessä eri tasoiselle tuelle. Omahoitajan lisäksi kuntoutumista tukee osaava ja kokenut moniammatillinen työryhmä. 

Jokaisen asukkaan kanssa laaditaan viikko-ohjelma, joka sisältää kuntoutumisen tavoitteiden suuntaan tukevaa toimintaa. Kaikille asiakkaille yhteistä ovat säännölliset omahoitajakeskustelut. Lisäksi viikko-ohjelmaan kuuluu tarpeenmukaisia yksilökeskusteluja sekä –ohjausta, toiminnallisia ja keskusteluryhmiä mikä tuo vertaistuen osaksi kuntoutumista, päivä- ja työtoimintaa sekä yksikön ulkopuolelle suuntautuvaa toimintaa

Tavoitteena on asukkaan mahdollisimman itsenäinen elämänhallinta ja siirtyminen kevyemmän asumispalvelun piiriin.

Viihtyisä koti

Kodin tilat ovat esteettömiä ja viihtyisiä. Asunnoissa on tupakeittiö tai keittiö sekä invamitoitettu kylpyhuone. Asunnot ovat kooltaan 32-56 m2. Koti sijaitsee Tieteenkadulla Hervannassa hyvien kulkuyhteyksien ja palveluiden läheisyydessä. Hervannan keskustakin on kävelymatkan päässä. 

Tuettu asuminen

Tarjoamme tuetun asumisen palvelua mielenterveyskuntoutujille sekä tilaajien tarpeiden mukaan myös muille erityisryhmille esim. päihdekuntoutujat, aikuiset joilla on neuropsykiatrisia häiriöitä ja nuoret (18-21v.). Tuettu asuminen on asiakkaan kotiin annettavaa tukea, ohjausta ja neuvontaa asumisessa, arjen elämänhallinnassa, sosiaaliseen ympäristöön kiinnittymisessä sekä riippuvuuksien hallinnassa. Tuetun asumisen palvelu suunnitellaan yksilöllisesti ja asiakaslähtöisesti.