Esperi Villenpirtin ja Katto-kotien tukiasuntojen palvelut on tarkoitettu kriisiasumista tarvitseville sekä tilapäisesti asunnottomana oleville henkilöille. Asuminen on luonteeltaan tilapäistä ja tavoitteena on löytää oma, pysyvä asunto mahdollisimman nopeasti. Osaava henkilökunta on paikalla arkisin klo 8-15.40. Tarvittaessa asukkaat tavoittavat päivystäjän puhelimitse myös virka-ajan ulkopuolella. Henkilökunta työskentelee asukkaiden kanssa tiiviisti, kunkin yksilöllisen tarpeen mukaan. Asuminen Villenpirtissä on päihteetöntä.

Osaksi Esperi-konsernia yritys liittyi tammikuussa 2019.

Tilat ja sijainti

Villenpirtissä on yhteensä 20 asukaspaikkaa ja asuminen tapahtuu 3 hengen soluissa. Jokaisella asukkaalla on oma huone ja solussa oma kylpyhuone. Talossa on kaksi keittiötä yhteisessä käytössä. Villenpirtissä on yksi yksiö omalla sisäänkäynnillä, keittiöllä sekä kaksio omalla keittiöllä ja kylpuhuoneella. Villenpirtti on kaksikerroksinen pienkerrostalo. Talon kellarikerroksessa on pesutuvan lisäksi sauna ja ryhmätoimintatila. Asumisyksikkö sijaitsee rauhallisella alueella hyvien kulkuyhteyksien päässä Vantaalla.

Katto-kotien tukiasunnot ovat hajautettuja asuntoja normaalissa asuntokannassa. Asunnot ovat yksiöitä, kaksioita tai kolmioita. Asukaspaikkoja tukiasunnoissa on n. 40. Asunnot sijaitsevat Vantaalla, Järvenpäässä ja Espoossa lähellä Espoon keskusta.

Asukkaaksi Villenpirttiin ja tukiasuntoihin

Asuminen Villenpirtissä ja tukiasunnoissa edellyttää sosiaalityöntekijän tekemää kriisiasumisen- tai sijoittavan työryhmän tuetun asumisen päätöstä sekä sosiaalitoimen asiakkuutta. Kun olet ilman asuntoa, ole yhteydessä sosiaalityöntekijääsi ja olkaa sitten yhdessä yhteydessä meihin.

Yksikkömme on viranomaisen hyväksymä yksityisten sosiaali- ja terveydenhuoltopalvelujen tuottaja ja merkitty Valveri-rekisteriin.