Hoitokodit mielenterveyskuntoutujille

Esperi tarjoaa mielenterveyskuntoutujille asumispalveluja ja monipuolista kuntoutusta turvallisessa ja viihtyisässä ympäristössä. Kuntoutujat asuvat omissa huoneissaan, mutta osallistuminen erilaisiin yhteisiin aktiviteetteihin on tärkeä osa Esperi kotien asumispalveluita. Kuntoutus- ja asumispalvelutarjontamme luo joustavan ja tavoitteellisen kuntoutumisen polun – on asiakkaalla sitten tarve ympärivuorokautiselle tuelle tai itsenäisen asumisen valmennukselle.

Ideana on yhdessä asiakkaan kanssa määritellä päämäärä, jota kohden edetään askel askeleelta. Asiakkaillamme on oma nimetty ohjaaja, jonka kanssa yhdessä edetään kohti tavoitetta. Jokainen asiakas on yksilö, jonka tukemiseen tiimimme paneutuvat vahvalla ammattitaidollaan. Tiimeistämme löytyy psykiatrisia sairaanhoitajia, sosionomeja, toimintaterapeutteja ja lähihoitajia. Meillä on näyttöjä onnistuneista kuntoutuspoluista. Esperin hoitokotien asumis- ja kuntoutuspalvelut ovat askel kohti hyvää elämää.

Yhdessä kiinni arkeen

Kuntoutus on tavoitteellista ja yksilöllistä. Erilaiset toiminnalliset ryhmät, arjen askareiden hoito ja vertaistuki kuuluvat kuntouttavaan arkeen. Yhdessä harjoitellaan ja kehitetään itsenäisen elämän edellytyksiä. Ohjaaja motivoi ja tukee asukasta. Tavoitteena on, että asukas kuntoutuu omien voimavarojensa mukaan hoitokodin ympärivuorokautisesta hoidosta palveluasumiseen, itsenäiseen tukiasumiseen ja lopulta omaan kotiin.

Jokaisella asukkaalla on henkilökohtainen kuntoutussuunnitelma, jonka laatimiseen osallistuvat niin asukkaan läheiset ja kotikunnan edustajat kuin Esperin hoitohenkilökuntakin. Kunkin asukkaan yksilölliset tarpeet ja tavoitteet ovat etusijalla, kun hoitoa ja kuntoutusta suunnitellaan.

Asukkaat osallistuvat voimavarojensa mukaan työ- tai päivätoimintaan tai opiskelevat. Arkipäivien toiminta tukee arjen hallintaa ja tuo elämään rytmiä ja merkityksellisyyttä.

Tutustu täältä tarkemmin palveluvalikoimaamme!

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Millaisia asumispalveluita Esperi tajoaa mielenterveyskuntoutujille?

Tarjoamme toimintakykyä ylläpitävää ja toimintakykyä edistävää asumispalvelua turvallisessa ja kodinomaisessa ympäristössä. Kuntoutujat asuvat omissa huoneissaan, mutta osallistuvat yhteisiin aktiviteetteihin. Tarjoamme asumispalveluita erilaisiin elämäntilanteisiin, lue lisää täältä.

Mitä kuntoutukseen kuuluu? 

Erilaiset toiminnalliset ryhmät, arjen askareet ja harrastustoiminta kuuluvat arkeen. Yhdessä harjoitellaan ja kehitetään itsenäisen elämän edellytyksiä. Lisäksi tarjolla on vertaistukea, ajanvietettä ja seuraa. Asukkaat osallistuvat voimavarojensa mukaan työ- tai päivätoimintaan tai opiskelevat. 

Miten kuntoutussuunnitelma tehdään?

Kunkin asukkaan yksilölliset tarpeet, elämäntilanne ja tavoitteet ovat etusijalla, kun palvelua ja kuntoutusta suunnitellaan. Henkilökohtainen kuntoutussuunnitelma laaditaan asukkaan, kunnan, omaisten ja yksikön henkilökunnan kanssa yhteistyössä. 

Mikä on kuntoutuksen tavoite? 

Tavoitteena on, että asukas kuntoutuu omien voimavarojensa mukaan ympärivuorokautisesta hoidosta palveluasumiseen, itsenäiseen tukiasumiseen ja lopulta omaan kotiin. Tavoitteena on myös hyvän elämänlaadun ja toimintakyvyn säilyminen mahdollisimman pitkään sekä opiskelu tai työssäkäynti.​

Toimi näin!

  • Tutustu Esperin mielenterveyskuntoutujien hoitokoteihin. 
  • Ota yhteyttä ja sovi tapaaminen kanssamme.
  • Ota yhteyttä myös kuntasi edustajaan, halutessasi voimme tavata kaikki yhdessä. 
  • Kysy lisää yksiköiden esimiehiltä tai vaihteestamme numerosta 010 4088 000.