Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Toiminnallinen arki

Tarjoamme viihtyisän ja turvallisen kodin. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Yhteistä ohjelmaa on joka päivä. Säännöllisesti kokoontuvissa asukaskokouksissa asukkaat pääsevät päättämään arjen asioista, viikko-ohjelmasta ja toiminnasta.

Erilaiset toiminnalliset ryhmät, arjen askareiden hoito ja monipuolinen harrastustoiminta kuuluvat keskeisesti arkeen. Yhdessä harjoitellaan ja kehitetään itsenäisen elämän edellytyksiä. Lisäksi tarjolla on vertaistukea, ajanvietettä ja seuraa. Koko kodin voimin käydään retkillä, juhlitaan syntymäpäiviä ja vietetään teemapyhiä. Omaiset ja läheiset ovat tervetulleita joka päivä!

Lisäksi asukkaat osallistuvat päivittäin päivä-, työ- tai avotyötoimintaan.

Tavoitteellista asumista

Kunkin asukkaan yksilölliset tarpeet, elämäntilanne ja tavoitteet ovat etusijalla, kun palvelua ja kuntoutusta suunnitellaan. Jokaiselle asukkaalle laaditaan henkilökohtainen palvelu- ja kuntoutussuunnitelma yhteistyössä läheisten ja kunnan edustajan kanssa. Tavoitteena on asukkaiden mahdollisimman itsenäinen elämä sekä työssäkäynti tai opiskelu.

Asukkaita tuetaan tekemään itsenäisiä päätöksiä ja hoitamaan omia asioitaan. Asukkaat käyvät asioilla ja osallistuvat elämään ja harrastuksiin kodin ulkopuolella yksin, ohjaajan kanssa tai ryhmänä. Omaohjaaja motivoi ja ohjaa itsenäisen elämän valmiuksien hankkimisessa. Osallistuminen päivä-, työ- tai avotyötoimintaan suunnitellaan yksilöllisesti niin, että se tukee tavoitteiden saavuttamista.

Lyhytaikainen asumispalvelu

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa tilapäistä asumisjaksoa, jolloin asiakas tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan kotiimme. Asumisjakson kestosta sovitaan aina yksilöllisesti. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi omaishoitajan loman aikana, lisätuen tarpeen ilmetessä tai elämän murrosvaiheessa.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asiakas saa meillä yksilöllisen ohjauksen, tuen ja kuntoutuksen. Asiakkaan käytössä on valmiiksi kalustettu huone ja hän voi osallistua kodin monipuoliseen harrastustoimintaan muiden tapaan. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla esimerkiksi elämän kriisitilanteen yllättäessä.

Esperi Koti Hopeinen Kuu tarjoaa mielenterveyskuntoutujille tehostettua ympärivuorokautista palveluasumista ja tukiasumista Iisalmessa. Tehostetun asumispalvelun puolella on 15 asukaspaikkaa ja tukiasumista tarjotaan viidelle asukkaalle. Osaksi Esperi-konsernia Hopeinen kuu liittyi kesäkuussa 2018.

Aktiivinen arki

Tehostetussa palveluasumisessa asukkaat saavat ympärivuorokautista kuntouttavaa apua ja hoivaa. Henkilöstöä on paikalla vuorokauden kaikkina aikoina. Tavoitteena on yksilöllinen kuntoutuminen kevyempään asumispalveluun ja asukkaan elämänlaadun ja toimintakyvyn säilyttäminen.

Tukiasuminen voi olla määräaikaista tai pidempiaikaista, tavoitteena kuntoutuminen kohti itsenäistä elämää ja asumista. Asumisessa on tarjolla myös yhteistä ryhmätoimintaa. Asiakas saa suunnitelmallista, jokaviikkoista ja päivittäistä tukea sekä ohjausta, yksilöllisen tuentarpeen mukaisesti.

Arjen askareiden hoito ja vertaistuki kuuluvat kuntouttavaan arkeen. Yhdessä harjoitellaan ja kehitetään itsenäisen elämän edellytyksiä. Ohjaaja motivoi ja tukee asukasta pitkäjänteisessä kuntoutumisprosessissa. Tavoitteena on asukkaan siirtyminen kevyemmän asumispalvelun piiriin.

Viihtyisä koti

Hopeisessa kuussa on uudet, modernit tilat. Asukkaiden käytössä on omat esteettömät huoneet kylpyhuonetiloineen, kodinomaiset ruokailu- ja oleskelutilat sekä viihtyisä piha-alue. Kesällä on mahdollisuus ruokailla ja viettää aikaa myös katetulla terassilla, jonne pääsee suoraan ruokailutilasta. Koti sijaitsee upealla luonnonkauniilla alueella Kangaslammella.

Kotimme on viranomaisen hyväksymä yksityisten sosiaalipalvelujen tuottaja ja merkitty Valveri-rekisteriin.