Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys

Toiminnallinen arki

Tarjoamme viihtyisän ja turvallisen kodin. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Yhteistä ohjelmaa on joka päivä. Säännöllisesti kokoontuvissa asukaskokouksissa asukkaat pääsevät päättämään arjen asioista, viikko-ohjelmasta ja toiminnasta.

Erilaiset toiminnalliset ryhmät, arjen askareiden hoito ja monipuolinen harrastustoiminta kuuluvat keskeisesti arkeen. Yhdessä harjoitellaan ja kehitetään itsenäisen elämän edellytyksiä. Lisäksi tarjolla on vertaistukea, ajanvietettä ja seuraa. Koko kodin voimin käydään retkillä, juhlitaan syntymäpäiviä ja vietetään teemapyhiä. Omaiset ja läheiset ovat tervetulleita joka päivä!

Lisäksi asukkaat osallistuvat päivittäin päivä-, työ- tai avotyötoimintaan.

Tavoitteellista asumista

Kunkin asukkaan yksilölliset tarpeet, elämäntilanne ja tavoitteet ovat etusijalla, kun palvelua ja kuntoutusta suunnitellaan. Jokaiselle asukkaalle laaditaan henkilökohtainen palvelu- ja kuntoutussuunnitelma yhteistyössä läheisten ja kunnan edustajan kanssa. Tavoitteena on asukkaiden mahdollisimman itsenäinen elämä sekä työssäkäynti tai opiskelu.

Asukkaita tuetaan tekemään itsenäisiä päätöksiä ja hoitamaan omia asioitaan. Asukkaat käyvät asioilla ja osallistuvat elämään ja harrastuksiin kodin ulkopuolella yksin, ohjaajan kanssa tai ryhmänä. Omaohjaaja motivoi ja ohjaa itsenäisen elämän valmiuksien hankkimisessa. Osallistuminen päivä-, työ- tai avotyötoimintaan suunnitellaan yksilöllisesti niin, että se tukee tavoitteiden saavuttamista.

Lyhytaikainen asumispalvelu

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa tilapäistä asumisjaksoa, jolloin asiakas tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan kotiimme. Asumisjakson kestosta sovitaan aina yksilöllisesti. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi omaishoitajan loman aikana, lisätuen tarpeen ilmetessä tai elämän murrosvaiheessa.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asiakas saa meillä yksilöllisen ohjauksen, tuen ja kuntoutuksen. Asiakkaan käytössä on valmiiksi kalustettu huone ja hän voi osallistua kodin monipuoliseen harrastustoimintaan muiden tapaan. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla esimerkiksi elämän kriisitilanteen yllättäessä.

Esperi Koti Onnela tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista ja yhteisöllistä asumista yhteensä 42 mielenterveyskuntoutujalle Outokummussa. Osaksi Esperiä yritys liittyi lokakuussa 2022.

Aktiivinen arki

Lähtökohta kaikissa arjen askareissa on, että asioita tehdään yhdessä – ei kenenkään puolesta. Onnelassa asiakkaat hoitavat yhteisöä ja yhteisö hoitaa asiakkaitaan. Kuntoutuskotijakso voi olla tarpeellinen myös silloin, kun halutaan ehkäistä sairaalahoitoon joutumista.

Turvallinen ja omatoimisuutta edistävä virikkeellinen ympäristö luo hyvän perustan kuntoutukselle. Lähellä olevat palvelut mahdollistavat myös omatoimisen omien asioiden hoidon. Tarvittaessa tietenkin saa myös henkilökunnan apua ja tukea asiointiin. Onnelassa ollaan lähellä luontoa, keväisiin askareisiin kuuluu myös oman kasvimaan laitto. Puutarhanhoito, marjastus ja sienestys tarjoavat terapeuttista tekemistä. Tekemisen ilo ja onnistuminen kannustaa eteenpäin!

Viihtyisä ympäristö

Esperi Koti Onnela sijaitsee Outokummun Kuusjärvellä. Matkaa Outokummun keskustaan on noin 8 kilometriä ja Joensuun keskustaan matka vie vajaan tunnin. Liikkumaan pääsee säännöllisesti liikennöivällä bussilla. Suurin osa huoneista on yhden hengen huoneita ja kaikissa huoneissa on oma wc-/kylpyhuonetila.

Kotimme on viranomaisen hyväksymä yksityisten sosiaalipalvelujen tuottaja ja merkitty Valveri-rekisteriin.