Esittely

Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Toiminnallinen arki

Tarjoamme viihtyisän ja turvallisen kodin. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Yhteistä ohjelmaa on joka päivä. Säännöllisesti kokoontuvissa asukaskokouksissa asukkaat pääsevät päättämään arjen asioista, viikko-ohjelmasta ja toiminnasta.

Erilaiset toiminnalliset ryhmät, arjen askareiden hoito ja monipuolinen harrastustoiminta kuuluvat keskeisesti arkeen. Yhdessä harjoitellaan ja kehitetään itsenäisen elämän edellytyksiä. Lisäksi tarjolla on vertaistukea, ajanvietettä ja seuraa. Koko kodin voimin käydään retkillä, juhlitaan syntymäpäiviä ja vietetään teemapyhiä. Omaiset ja läheiset ovat tervetulleita joka päivä!

Lisäksi asukkaat osallistuvat päivittäin päivä-, työ- tai avotyötoimintaan.

Tavoitteellista asumista

Kunkin asukkaan yksilölliset tarpeet, elämäntilanne ja tavoitteet ovat etusijalla, kun palvelua ja kuntoutusta suunnitellaan. Jokaiselle asukkaalle laaditaan henkilökohtainen palvelu- ja kuntoutussuunnitelma yhteistyössä läheisten ja kunnan edustajan kanssa. Tavoitteena on asukkaiden mahdollisimman itsenäinen elämä sekä työssäkäynti tai opiskelu.

Asukkaita tuetaan tekemään itsenäisiä päätöksiä ja hoitamaan omia asioitaan. Asukkaat käyvät asioilla ja osallistuvat elämään ja harrastuksiin kodin ulkopuolella yksin, ohjaajan kanssa tai ryhmänä. Omaohjaaja motivoi ja ohjaa itsenäisen elämän valmiuksien hankkimisessa. Osallistuminen päivä-, työ- tai avotyötoimintaan suunnitellaan yksilöllisesti niin, että se tukee tavoitteiden saavuttamista.

Esperi Koti Paavonpirtin palvelut on tarkoitettu mielenterveyskuntoutujille. Paavonpirtti tarjoaa asukkailleen paikan kuntoutumiseen ja omien voimavarojen löytämiseen turvallisessa ympäristössä. Paavonpirtissä asukkailla on tukenaan osaava henkilökunta, joka on paikalla arkisin klo 8-21 ja viikonloppuisin klo 10-20. Muina aikoina asukkaiden tukena on puhelinpäivystys. Asuminen Paavonpirtissä on luonteeltaan tilapäistä, mutta asumisajan pituus on jokaisella yksilöllinen.

Osaksi Esperi-konsernia yritys liittyi tammikuussa 2019.

Kuntouttavaa asumispalvelua

Paavonpirtissä eletään yhdessä arkea ja kaikki asukkaat osallistuvat kodin askareisiin omien voimavarojensa mukaisesti. Henkilökunta työskentelee asukkaiden kanssa tiiviisti, kunkin yksilöllisen tarpeen ja tavoitteiden mukaan. Paavonpirtissä keskitytään kuntoutumiseen, verkoston rakentamiseen ja arjentaitojen harjoitteluun. Jokaiselle asukkaalle rakennetaan mielekäs päiväohjelma, joka osaltaan tukee kuntoutumista. Paavonpirtissä on viikoittain asukaskokous sekä muuta yhteistä toimintaa. Asumisen aikana asukasta tuetaan kiinnittymään myös talon ulkopuolisiin palveluihin, jotka kantaisivat myös Paavonpirtissä asumisen jälkeen.

Viihtyisä ympäristö

Paavonpirtti sijaitsee Konalassa rauhallisella alueella hyvien kulkuyhteyksien päässä. Kiinteistössä on runsas, vihreä piha-alue asukkaiden käytössä. Paavonpirtissä on 15 asiakaspaikkaa. Kaikilla asukkailla on oma huone. Jokaisessa solussa on oma keittiö, tarvittava määrä wc- ja suihkutiloja, yhteistä oleskelutilaa ja pyykinpesutilat. Talon alakerrassa on lisäksi keittiö, sauna ja runsaasti oleskelu- ja harrastetilaa. Kaiken kaikkiaan talossa on yli 700 m2, joten tilaa on runsaasti monenlaisiin aktiviteetteihin. Talon ylimmän kerroksen solu sopii lievästi liikuntarajoitteisille.

Asukkaaksi Paavonpirttiin

Asukkaaksi Paavonpirttiin tullaan alkuhaastattelun kautta oman kotikunnan sijoituspäätöksellä. Varaa aika haastatteluun, niin mietitään yhdessä, olisiko Paavonpirtti juuri sinulle oikea osoite.

Kotimme on viranomaisen hyväksymä yksityisten sosiaalipalvelujen tuottaja ja merkitty Valveri-rekisteriin.