Kuntoutumista tukeva ympäristö mielenterveyskuntoutujille

Mielenterveyskuntoutujien kodeissamme asukkaalla on oma asuinhuone. Sen lisäksi kodissa on yhteisiä tiloja, joissa järjestetään toipumista edistävää toimintaa. Olemme huomioineet asiakasryhmän tarpeet ja tehneet kodeistamme mahdollisimman viihtyisiä kodinomaisuutta unohtamatta.

Asukkaiden tarpeet ohjaavat tilojen suunnittelua

Tässä muutamia esimerkkejä siitä, miten useimmissa yksiköissämme on huomioitu asiakasryhmän tarpeet sekä asumisen turvallisuus:

  • Tilat ovat avarat, valoisat, selkeät ja esteettömät
  • Kalustus suunniteltu käyttäjäryhmän tarpeiden mukaisesti
  • Aurinkoinen ja turvallinen sekä iso sisäpiha mahdollistaa liikkumisen kodin läheisyydessä. Pihoilla on myös pihakalusteet.
  • Laajat, yhteiset ryhmäkotikohtaiset tilat mahdollistavat erilaiset harrastuspiirit ja tapahtumat. Monikäyttötiloja joita voi rajata tarpeen mukaan.
  • Kohteet ovat sprinklattuja ja niissä on automaattinen paloilmoitin. Turvallisuus on myös materiaali- ja värivalintoja, joihin olemme kiinnittäneet tarkasti huomiota.
  • Uusissa kodeissamme on käytössä etäohjaus, jonka avulla voimme seurata aktiivisesti kohteen sisäilmaolosuhteita
  • Sisustussuunnittelija on ollut apuna kotiemme sisutuksessa. Tilat ovat viihtyisiä ja kodinomaisia. Omat huoneet voi sisustaa omilla mieluisilla tavaroilla.


Sivun alalaidan kuvagalleriasta löydät muutamia esimerkkikuvia kotiemme tiloista. Kotikohtaisia kuvia pääset katsomaan kotien omilta sivuilta. Kaikki mielenterveyskuntoutujien löydät täältä.

Ympäristö vaikuttaa mieleen

Yksiköidemme yhteydessä on usein suuri, oma sisäpiha parvekkeiden ja terassien lisäksi. Kannustamme asiakkaita liikkumaan myös kodin ulkopuolella. Hyödynnämme toiminnassamme myös lähialueita, kuten luontoa ja kaupungin palveluita. Ulkoilu ja luonnossa liikkuminen virkistää ja lisää hyvinvointia. Pyrimme siihen, että asukkaamme pääsevät osaksi ympäröivää yhteiskuntaa.