Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Esperi Koti Villa Niemi tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista mielenterveyskuntoutujille Nokialla. Villa Niemi on edelläkävijä palveluissa, jossa yhdistyvät hoivan osaaminen ja terapiaympäristön tarjoamat mahdollisuudet. Koti on aloittanut toimintansa vuonna 2010.

Mielekäs arki

Uuden teknologian hyödyntäminen hoitotyössä lisää asukasturvallisuutta ja antaa aikaa kuntouttavaan työhön sekä asukkaan itsenäisyyden tukemiseen. Ympäristö ja alueellinen yhteistyö mahdollistavat kuntouttavan työtoiminnan ja päivätoiminnan kehittämisen myös yksikön ulkopuolelta tuleville eri asiakasryhmille. Päiväohjelma on toiminnallista ja asukkaille sekä asukkaiden kanssa järjestetään erilaisia ryhmiä ja tapahtumia. Rauhallinen ympäristö mahdollistaa ryhmien ja juhlien pitämisen sään salliessa ulkonakin.

Hoitohenkilöstö on erikoistunut mielenterveyskuntoutujien hoitoon ja ohjaukseen. Villa Niemi toimii yhteistyössä ympäristörakentamiseen erikoistuneen Verte Oy:n sekä alueellisten oppilaitosten kanssa.

Viihtyisä ympäristö

Esperi Koti Villa Niemi sijaitsee upeassa järvimaisemassa kauniin puiston ympäröimänä. Paikkana luonnon keskellä vanha sairaalamiljöö antaa aivan upeat ulkoilumahdollisuudet. Alue tarjoaa monimuotoisen ympäristön, jonka mahdollisuuksia hyödynnetään ympäri vuoden. Alueella on terapiapuisto muistihäiriöisille ja viljelypalstat tarjoavat mahdollisuuksia innokkaille viljelijöille.

Kaikki tilat ovat esteettömiä ja ne on suunniteltu asukkaiden erityistarpeisiin. Jokaisella asukkaalla on oma huone ja yhteiset tilat avarat suurine huonekorkeuksineen. Oman huoneen saa sisustaa ja kalustaa itse mieleisekseen.

Kotimme on viranomaisen hyväksymä yksityisten sosiaalipalvelujen tuottaja ja merkitty Valveri-rekisteriin.