Esperi Hoitokoti Linnunpesä, Riihimäki

Esperikoti Linnunpesä Riihimäki kesä
21.7.2023

Viikko 29

Tämä viikko on mennyt herkutellen ja kesää viettäen. Sää on ollut kesäisen vaihteleva, välillä on satanut ja välillä onneksi aurinkokin muistanut paistaa. Viikkoon on mahtunut paljon. Ulkoilua, herkuttelua, leivontaa, levyraatia, piirtämistä, pelaamista, joka päivä jotakin :)
Esperikoti Linnunpesä Riihimäki juhannus
24.6.2023

Juhannus

Juhannus on valon ja keskikesän juhla, jota vietetään kesäkuun lopussa kesäpäivänseisauksen tienoilla. Suomessa juhannus on yöttömän yön juhla, kun pohjoisen napapiirin pohjoispuolella aurinko ei laske lainkaan kesäpäivänseisauksena.
Esperikoti Linnunpesä Riihimäki syksy
24.11.2022

Taiteilua

Tänään pidettiin vesivärimaalauspäivää. Parhaimmillaan vesivärimaalaus on vaivatonta ja upeita maalauksia syntyy kuin liukuhihnalta. Kuka vaan voi nauttia helposta, edullisesta maalaamisesta ja kokeilla innolla erilaisia maalaustapoja.
Esperikoti Linnunpesä Riihimäki syksy
3.10.2022

Syksy

Syksy on ja kesä on pois,
talvea ootellaan.
Syksyisen tuulen
soivan nyt kuulen,
kuu loistaa taivaallaan.
Esperikoti Linnunpesä Riihimäki syksy
2.9.2022

Bingoa

Bingon idea lyhyesti
Bingossa jokaiselle pelaajalle jaetaan erilainen ruudukko. Ruudukossa voi olla numeroita, kirjaimia, sanoja tai kuvia. Tavallisin numeroita sisältävän ruudukon koko on 5 × 5, kuvabingoissa yleensä 3 × 3. Kuvabingoa kutsutaan myös kuvalotoksi.

Jos peli on esimerkiksi 5 × 5 -kokoinen numerobingo, onnetar arpoo numeroita ja pelaajat peittävät numeron pelimerkillä, jos se löytyy omasta ruudukosta. Pelaajien tavoitteena on saada viiden suora joko vaakasuoraan, pystysuoraan tai kulmasta kulmaan. Suoran ensimmäisenä saanut pelaaja huutaa BINGO.
Esperikoti linnunpesä kesä
27.7.2022

Sulkapalloa

Sulkapallo on mailapeli, jota pelaa vastakkain kaksi pelaajaa (kaksinpeli) tai kaksi paria (nelinpeli). Nelinpeliä, jossa parin muodostaa mies ja nainen, kutsutaan sekanelinpeliksi. Sulkapallossa tarkoitus on pelata palloa verkon yli vastapuolen rajojen sisälle, siten että vastustaja ei saa palautetuksi palloa takaisin.
Katso lisää