Esperi Hoitokoti Linnunpesä, Riihimäki

Esperikoti Linnunpesä Riihimäki pyhäinpäivä
4.11.2023

Pyhäinpäivä

Pyhäinpäivää vietetään joka vuosi lokakuun lopussa tai marraskuun alussa. Pyhäinpäivän kynttilät hautausmailla tuovat valoa vuoden pimeimpään aikaan .
Esperikoti Linnunpesä Riihimäki syksy
31.10.2022

Halloween

Karkki vai kepponen (engl. trick or treat, sananmukaisesti 'kepponen vai makupala')
31 lokakuuta 2022 - Halloween vietetään ylesesti Yhdysvalloissa sekä Englannissa ja vuonna 2022 se osuu maanantaille. Ne jotka haluavat kunniottaa Amerikkalaista perinnettä juhlivat 31.10.
5 marraskuuta 2022 - Suomessa ja euroopassa monesti vietetään Halloweenia pyhäinpäivänä, lauantaina 5.11.2022. Tämä on se päivä jolloin suurin osa suomalaisista viettävät ja juhlivat Halloweeniä ja samalla tämä perinnejuhla suomalaistuu.
Esperikoti Linnunpesä Riihimäki syksy
27.10.2022

Kansainvälinen nallepäivä

27. lokakuuta vietetään kansainvälistä Nallepäivää. Merkkipäivä sai alkunsa vuoden 1902 karhujahdista, johon osallistunut presidentti Theodore Roosevelt kieltäytyi ampumasta pientä karhunpentua. Tapaus sai runsaasti julkisuutta ja pian lelunalleja alettiin kutsua Teddy-karhuiksi presidentin etunimen mukaan. Kansainvälistä nallepäivää vietetään vuosittain Rooseveltin syntymäpäivänä.
Esperikoti Linnunpesä Riihimäki syksy
3.10.2022

Syksy

Syksy on ja kesä on pois,
talvea ootellaan.
Syksyisen tuulen
soivan nyt kuulen,
kuu loistaa taivaallaan.
Esperikoti Linnunpesä Riihimäki syksy
2.9.2022

Bingoa

Bingon idea lyhyesti
Bingossa jokaiselle pelaajalle jaetaan erilainen ruudukko. Ruudukossa voi olla numeroita, kirjaimia, sanoja tai kuvia. Tavallisin numeroita sisältävän ruudukon koko on 5 × 5, kuvabingoissa yleensä 3 × 3. Kuvabingoa kutsutaan myös kuvalotoksi.

Jos peli on esimerkiksi 5 × 5 -kokoinen numerobingo, onnetar arpoo numeroita ja pelaajat peittävät numeron pelimerkillä, jos se löytyy omasta ruudukosta. Pelaajien tavoitteena on saada viiden suora joko vaakasuoraan, pystysuoraan tai kulmasta kulmaan. Suoran ensimmäisenä saanut pelaaja huutaa BINGO.