Missä tapahtuu: Esperi Hoitokoti Linnunpesä, Riihimäki

4

marraskuu

2023

Pyhäinpäivä

Pyhäinpäivää vietetään joka vuosi lokakuun lopussa tai marraskuun alussa. Pyhäinpäivän kynttilät hautausmailla tuovat valoa vuoden pimeimpään aikaan .
Esperikoti Linnunpesä Riihimäki pyhäinpäivä

Vaikka virallisesti pyhäinpäivä ja Amerikasta laskeutunut Halloween ovatkin eri asia, vietetään Halloweeniakin Suomessa nykyään usein samana päivänä kuin pyhäinpäivää. Vuonna 2023 virallinen Halloween, eli lokakuun viimeinen päivä, osuu tiistaille 31.10. eli toisin sanoen mahdollisia halloween-juhlia vietettänee monessa paikassa joko edellisenä lauantaina 28.10. tai seuraavana lauantaina 4.11., joka siis on virallinen pyhäinpäivä kotimaisessa kalenterissa.

Esperikoti Linnunpesä Riihimäki pyhäinpäivä
Pyhäinpäivä & Halloween
Linnunpesässä on vietetty halloweenia jo monta päivää.

Hämä-hämä-häkki jo punoo seittiä,
maahisille, peikoille, näyttää reittiä.
Kohti teidän taloa, otukset taivaltaa,
Hirvittävää Halloweenia yhdessä toivottaa!

Nyt muistelemme edesmenneitä läheisiä ja hiljennymme Pyhäinpäivän iltaan.

"Muistokynttilät tuovat lempeää valoa pimeyteen ja harmauteen.
Hiljaisuus hoitaa ja puhuttelee."

Rauhallista pyhänpäivän iltaa kaikille!

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoitokoti Linnunpesä, Riihimäki

Esperikoti Linnunpesä Riihimäki ystävänpäivä
14.2.2024

Ystävänpäivä


Helmikuun 14. päivä vietetään Suomessa ystävänpäivää. Ystävänpäivä on muunnos kansainvälisestä Valentinen päivästä (Valentine’s Day), joka on muun muassa Yhdysvalloissa yksi tärkeimmistä juhlapäivistä.
Esperikoti Linnunpesä Riihimäki 112
11.2.2024

112-päivä

112-päivä on vuosittain 11. helmikuuta Euroopassa vietettävä hätänumeropäivä, jonka tarkoituksena on tehdä tunnetuksi yleistä hätänumeroa 112 sekä kiinnittää huomiota vahinkojen ja onnettomuuksien ennalta ehkäisemiseen.
Esperikoti Linnunpesä Runebergin päivä
5.2.2024

Runebergin päivä

5. helmikuuta vietetään Suomessa Runebergin päivää. Vänrikki Stoolin tarinat on yksi Runebergin tunnetuimpia teoksia. Sen avausruno Maamme antoi sanat kansallislaulullemme. Nykyisin Runebergin nimikkotorttu pitää kansallisrunoilijamme edelleen kaikkien huulilla, torttu on monille tutumpi kuin hänen monet runonsa.