Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Toiminnallinen arki

Tarjoamme viihtyisän ja turvallisen kodin. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Yhteistä ohjelmaa on joka päivä. Säännöllisesti kokoontuvissa asukaskokouksissa asukkaat pääsevät päättämään arjen asioista, viikko-ohjelmasta ja toiminnasta.

Erilaiset toiminnalliset ryhmät, arjen askareiden hoito ja monipuolinen harrastustoiminta kuuluvat keskeisesti arkeen. Yhdessä harjoitellaan ja kehitetään itsenäisen elämän edellytyksiä. Lisäksi tarjolla on vertaistukea, ajanvietettä ja seuraa. Koko kodin voimin käydään retkillä, juhlitaan syntymäpäiviä ja vietetään teemapyhiä. Omaiset ja läheiset ovat tervetulleita joka päivä!

Lisäksi asukkaat osallistuvat päivittäin päivä-, työ- tai avotyötoimintaan.

Tavoitteellista asumista

Kunkin asukkaan yksilölliset tarpeet, elämäntilanne ja tavoitteet ovat etusijalla, kun palvelua ja kuntoutusta suunnitellaan. Jokaiselle asukkaalle laaditaan henkilökohtainen palvelu- ja kuntoutussuunnitelma yhteistyössä läheisten ja kunnan edustajan kanssa. Tavoitteena on asukkaiden mahdollisimman itsenäinen elämä sekä työssäkäynti tai opiskelu.

Asukkaita tuetaan tekemään itsenäisiä päätöksiä ja hoitamaan omia asioitaan. Asukkaat käyvät asioilla ja osallistuvat elämään ja harrastuksiin kodin ulkopuolella yksin, ohjaajan kanssa tai ryhmänä. Omaohjaaja motivoi ja ohjaa itsenäisen elämän valmiuksien hankkimisessa. Osallistuminen päivä-, työ- tai avotyötoimintaan suunnitellaan yksilöllisesti niin, että se tukee tavoitteiden saavuttamista.

Lyhytaikainen asumispalvelu

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa tilapäistä asumisjaksoa, jolloin asiakas tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan kotiimme. Asumisjakson kestosta sovitaan aina yksilöllisesti. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi omaishoitajan loman aikana, lisätuen tarpeen ilmetessä tai elämän murrosvaiheessa.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asiakas saa meillä yksilöllisen ohjauksen, tuen ja kuntoutuksen. Asiakkaan käytössä on valmiiksi kalustettu huone ja hän voi osallistua kodin monipuoliseen harrastustoimintaan muiden tapaan. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla esimerkiksi elämän kriisitilanteen yllättäessä.

Esperi Kotimatka tarjoaa ympärivuorokautista asumispalvelua mielenterveyskuntoutujille Rovaniemellä. Henkilökuntaa on paikalla vuorokauden kaikkina aikoina. Asukaspaikkoja viihtyisässä kodissa on yhteensä 22. Osaksi Esperi-konsernia yritys liittyi kesäkuussa 2018.

Aktiivinen arki

Kotimatka toimii yhteistyössä asukkaan kotikunnan, mielenterveystyön avohoidon ja sosiaalitoimen sekä asukkaan omaisten kanssa. Lisäksi teemme yhteistyötä Muurolan sairaalan kanssa heidän potilaiden jatkohoidon järjestämiseksi.

Toimintamme perustuu asiakkaan omatoimisuuden tukemiseen, arkisten elämäntaitojen opettelemiseen, kertaamiseen sekä jo opittujen taitojen ylläpitämiseen kodinomaisessa, turvallisessa ympäristössä. Asukkaat osallistuvat kodin päivittäisiin askareisiin. Tavoitteenamme on parantaa sosiaalisia valmiuksia, jolloin myös itsempi asuminen mahdollistuisi. Jokaiselle asukkaalle tehdään henkilökohtainen kuntoutussuunnitelma sekä valitaan omaohjaaja.

Fysioterapeutti käy kerran viikossa jumppaamassa asukkaiden kanssa. Kodilla on myös kuntosali, jota asukkaat käyttävät ahkerasti.

Viihtyisä koti

Kotimatkan tilat jakaantuvat neljän ja viiden hengen soluihin sekä yhteen kahden hengen soluun. Solujen yhteiset tilat mahdollistavat solukohtaiset viikkopalaverit ja yhteisöryhmien pitämisen. Soluissa asukkailla on mahdollisuus myös keskinäiseen kanssakäymiseen.

Asukassolujen lisäksi asukkailla on käytössään kuntosali, askarteluhuone, kirjastohuone, takkahuone ja sauna. Lisäksi kodin oleskelunurkkauksessa asukkaat voivat katsoa tv:tä ja hyödyntää tietokonetta ja internettiä.

Koti sijaitsee Muurolan sairaalan naapurissa. Läheltä löytyvät kaksi kauppaa ja kirjasto. Linja-autopysäkille on 500 m. Lähialue on vehreää ja luonto tarjoaa monenlaisia ulkoilu- ja liikuntamahdollisuuksia. Asukkaiden kanssa käydään kävelemässä metsässä sekä tehdään retkiä ja makkaranpaistoreissuja laavuille. Kemijoella käydään kalastamassa ja pilkkimässä. Luonto ja hyvät hiihtoladut tarjoavat mahdollisuuden hiihtää hiihdosta kiinnostuneille asukkaille. 

Kotimme on viranomaisen hyväksymä yksityisten sosiaalipalvelujen tuottaja ja merkitty Valveri-rekisteriin.