Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Toiminnallinen arki

Tarjoamme viihtyisän ja turvallisen kodin. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Yhteistä ohjelmaa on joka päivä. Säännöllisesti kokoontuvissa asukaskokouksissa asukkaat pääsevät päättämään arjen asioista, viikko-ohjelmasta ja toiminnasta.

Erilaiset toiminnalliset ryhmät, arjen askareiden hoito ja monipuolinen harrastustoiminta kuuluvat keskeisesti arkeen. Yhdessä harjoitellaan ja kehitetään itsenäisen elämän edellytyksiä. Lisäksi tarjolla on vertaistukea, ajanvietettä ja seuraa. Koko kodin voimin käydään retkillä, juhlitaan syntymäpäiviä ja vietetään teemapyhiä. Omaiset ja läheiset ovat tervetulleita joka päivä!

Lisäksi asukkaat osallistuvat päivittäin päivä-, työ- tai avotyötoimintaan.

Tavoitteellista asumista

Kunkin asukkaan yksilölliset tarpeet, elämäntilanne ja tavoitteet ovat etusijalla, kun palvelua ja kuntoutusta suunnitellaan. Jokaiselle asukkaalle laaditaan henkilökohtainen palvelu- ja kuntoutussuunnitelma yhteistyössä läheisten ja kunnan edustajan kanssa. Tavoitteena on asukkaiden mahdollisimman itsenäinen elämä sekä työssäkäynti tai opiskelu.

Asukkaita tuetaan tekemään itsenäisiä päätöksiä ja hoitamaan omia asioitaan. Asukkaat käyvät asioilla ja osallistuvat elämään ja harrastuksiin kodin ulkopuolella yksin, ohjaajan kanssa tai ryhmänä. Omaohjaaja motivoi ja ohjaa itsenäisen elämän valmiuksien hankkimisessa. Osallistuminen päivä-, työ- tai avotyötoimintaan suunnitellaan yksilöllisesti niin, että se tukee tavoitteiden saavuttamista.

Lyhytaikainen asumispalvelu

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa tilapäistä asumisjaksoa, jolloin asiakas tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan kotiimme. Asumisjakson kestosta sovitaan aina yksilöllisesti. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi omaishoitajan loman aikana, lisätuen tarpeen ilmetessä tai elämän murrosvaiheessa.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asiakas saa meillä yksilöllisen ohjauksen, tuen ja kuntoutuksen. Asiakkaan käytössä on valmiiksi kalustettu huone ja hän voi osallistua kodin monipuoliseen harrastustoimintaan muiden tapaan. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla esimerkiksi elämän kriisitilanteen yllättäessä.

Esperi Koti Sarka tarjoaa ympärivuorokautista asumispalvelua 15 ja yhteisöllistä asumista (ent. palveluasumista) viidelle aikuiselle mielenterveyskuntoutujalle Rovaniemellä. Ympärivuorokautinen asumispalvelu on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat tukea ja apua ympärivuorokauden. Yhteisöllinen asuminen on tarkoitettu itsenäisemmille asukkaille, jotka tarvitsevat vähemmän tukea arkeensa. Ohjaajat ovat paikalla päiväsaikaan.

Aktiivinen arki

Monipuolinen kuntouttava toiminta kuten viikoittain kokoontuvat erilaiset ryhmät, aktiivinen toiminta ja vertaistuki ovat keskeinen osa arkea. Yhdessä kehitetään itsenäisen elämän edellytyksiä ja tavoitteena on asukkaan siirtyminen kevyempään asumismuotoon. Jokaiselle asukkaalle laaditaan yksilöllinen kuntoutumissuunnitelma tavoitteellisen hoitotyön tueksi.

Viihtyisä koti

Sarkassa jokaisen asukkaan käytössä on oma esteetön huone, wc-/kylpyhuone sekä kodinomaiset ruokailu- ja oleskelutilat. Asukkaiden käytössä on myös yksikön viihtyisä piha-alue. Yhteisöllistä asumista tarjotaan erillisessä rivitalokiinteistössä. Tutustu tiloihimme virtuaaliesittelyn muodossa!

Sarka sijaitsee Pöykkölän omakotitaloalueella. Hyvät ulkoilu- ja lenkkimaastot sekä hiihtoladut ovat aivan kodin läheisyydessä. Myös uimaranta sijaitsee vain parin kilometrin päässä ja lähikauppaan voi tehdä kävelyreissuja. Asukkaat käyvät kirjastossa, kirpputoreilla ja kuntosalilla Rovaniemen keskustassa sekä kirjastossa muutaman kilometrin päässä kodilta.

Kotimme on viranomaisen hyväksymä yksityisten sosiaalipalvelujen tuottaja ja merkitty Valveri-rekisteriin.