Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Toiminnallinen arki

Tarjoamme viihtyisän ja turvallisen kodin. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Yhteistä ohjelmaa on joka päivä. Säännöllisesti kokoontuvissa asukaskokouksissa asukkaat pääsevät päättämään arjen asioista, viikko-ohjelmasta ja toiminnasta.

Erilaiset toiminnalliset ryhmät, arjen askareiden hoito ja monipuolinen harrastustoiminta kuuluvat keskeisesti arkeen. Yhdessä harjoitellaan ja kehitetään itsenäisen elämän edellytyksiä. Lisäksi tarjolla on vertaistukea, ajanvietettä ja seuraa. Koko kodin voimin käydään retkillä, juhlitaan syntymäpäiviä ja vietetään teemapyhiä. Omaiset ja läheiset ovat tervetulleita joka päivä!

Lisäksi asukkaat osallistuvat päivittäin päivä-, työ- tai avotyötoimintaan.

Tavoitteellista asumista

Kunkin asukkaan yksilölliset tarpeet, elämäntilanne ja tavoitteet ovat etusijalla, kun palvelua ja kuntoutusta suunnitellaan. Jokaiselle asukkaalle laaditaan henkilökohtainen palvelu- ja kuntoutussuunnitelma yhteistyössä läheisten ja kunnan edustajan kanssa. Tavoitteena on asukkaiden mahdollisimman itsenäinen elämä sekä työssäkäynti tai opiskelu.

Asukkaita tuetaan tekemään itsenäisiä päätöksiä ja hoitamaan omia asioitaan. Asukkaat käyvät asioilla ja osallistuvat elämään ja harrastuksiin kodin ulkopuolella yksin, ohjaajan kanssa tai ryhmänä. Omaohjaaja motivoi ja ohjaa itsenäisen elämän valmiuksien hankkimisessa. Osallistuminen päivä-, työ- tai avotyötoimintaan suunnitellaan yksilöllisesti niin, että se tukee tavoitteiden saavuttamista.

Lyhytaikainen asumispalvelu

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa tilapäistä asumisjaksoa, jolloin asiakas tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan kotiimme. Asumisjakson kestosta sovitaan aina yksilöllisesti. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi omaishoitajan loman aikana, lisätuen tarpeen ilmetessä tai elämän murrosvaiheessa.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asiakas saa meillä yksilöllisen ohjauksen, tuen ja kuntoutuksen. Asiakkaan käytössä on valmiiksi kalustettu huone ja hän voi osallistua kodin monipuoliseen harrastustoimintaan muiden tapaan. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla esimerkiksi elämän kriisitilanteen yllättäessä.

Esperi Koti Omenapuisto tarjoaa ympärivuorokautista asumispalvelua ja kevyempää palveluasumista mielenterveyskuntoutujille viihtyisällä alueella Salossa. Hoitoportaiden löytyminen samasta talosta takaa asiakkaan kuntoutusprosessin turvallisen ja vakaan etenemisen kohti asiakkaan omien tavoitteiden toteutumista.

Mielekäs arki 

Monipuolinen toiminta kuten erilaiset ryhmät ovat keskeinen osa Omenapuiston arkea. Aktiivinen sekä mielekäs tekeminen tukevat osallisuutta ja kuntoutumista. Asukkaiden toimintakykyä ylläpidetään ja edistetään ottamalla asukkaat mukaan päivittäisiin askareisiin ja asioiden hoitoon. Jokaiselle asukkaalle laaditaan yksilöllinen kuntoutussuunnitelma tavoitteellisen kuntoutuksen tueksi. Tavoitteena on asukkaan siirtyminen kevyemmän asumispalvelun piiriin.

Viihtyisä ympäristö

Omenapuisto sijaitsee noin neljän kilometrin päässä Salon keskustasta, jonne on hyvät kävely- ja pyöräilytiet. Lähin bussipysäkki sijaitsee 110 metrin päässä Omenapuistosta. Salon keskustasta löytyy muun maussa Ostoskeskus Plaza, päivittäistavarakauppoja, kirjasto, urheilukeskus, uimahalli, tori sekä monia ravintoloita. Omenapuiston läheisyydessä palvelee myös Salo-Uskelan kirkko hartaushetkillään ja Salon pääterveysasema sekä VSSHP:n Tyks Salon sairaala. Teijon kansallispuiston ihanat retkeilymaastot ja virkistysalueet patikointia sekä kalastusta varten ovat noin 20 km ajomatkan päässä Omenapuistosta.

Turvallinen koti

Omenapuisto toimii esteettömässä yksikerroksisessa uudessa rakennuksessa viihtyisällä ja vehreällä omakotialueella Salossa. Jokaisella asiakkaalla on oma huone, jossa on myös oma wc ja suihkutila. Kaikki asiakashuoneet on sisustettu yksilöllisesti, asiakkaan toiveita kuunnellen.

Kodin yhteisistä tiloista löytyy ruokailu-olohuone, saunatilat sekä viihtyisät ulkoterassit takapihalla. Kodin sisustus on kotoisa ja kodin tunnelma lämminhenkinen. Pihapiiri ja ulkoilumaastot ovat turvallisia harrastetoimintaan sekä ulkoiluun luonnon keskellä. Tutustu tiloihimme virtuaaliesittelyn kautta!

Kotimme on viranomaisen hyväksymä yksityisten sosiaalipalvelujen tuottaja ja merkitty Valveri-rekisteriin.