Missä tapahtuu: Esperi Hoitokoti Rantakallio, Tampere

30

toukokuu

2022

Tarjalla takana 50 vuotta hoitoalalla

Jälleen eläköitymistä yrittävällä Tarjalla on 50 vuoden kokemus hoitoalalta.
Tarjalla takana 50 vuotta hoitoalalla.

💟 Esperi Koti Rantakalliossa keikkaileva Tarja ehti olla eläkkeellä vain puolisen vuotta, mutta aktiivinen nainen ei vapailla viihtynyt ja palasi töiden pariin hoitoalalle – onneksemme silloin juuri meille sairaanhoitajaksi Rantakallioon. Tarja on nyt keikkaillut Rantakalliossa jo 6 vuotta ja on päättänyt yrittää eläköitymistä jälleen kerran. 

💟 Ensimmäisen kerran Tarja pääsi eläkkeelle vuonna 2015 Hatanpään puistosairaalan psykogeriatriselta poliklinikalta. Sittemmin Tarja on pyörtänyt useampaankin otteeseen eläköitymispuheet. Tarja täytti alkuvuonna 70 vuotta ja takana on nyt sairaanhoitajan töitä hoitoalalta kunnioitettavat 50 vuotta: kunnallisella ja yksityisellä sektorilla. 

💬 "Jo pelkästään sosiaalisuuden kannalta on todella kivaa käydä töissä. Mukavat työtoverit ja kuntouttava työote asiakkaiden kanssa pitävät tällaisen eläkeläisen virkeänä ja ajan hengessä mukana,” kiittää Tarja Rantakallion työyhteisöä.

💬 "Töitä on ollut koko ajan tasaisesti tarjolla, mutta osaan pitää puoleni ja nauttia myös elämästä. Lapsenlapsen hoitaminen on asia, joka menee aina töiden edelle,” Tarja kertoo.

💟 Tarjan pitkän uran työfilosofia ei ole vuosien saatossa muuttunut. Tarjalle tärkeätä on ollut aina alusta alkaen ihmisyyden ja itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen kaiken hoidon ja palveluiden perustana. Rajoitustoimia käytetään ainoastaan lain perusteella ja vasta viimeisenä keinona, jos muut hoitotoimenpiteet eivät ole auttaneet.Tarja kertoo, että esimerkiksi elokuvan ”Yksi lensi yli käenpesän” tapahtumat voisivat olla aivan arkipäivää70-luvun hoitotyössä. Siihen aikaan asiakkaat jonottivat luukulta lääkkeitään ja laitettiin lepositeisiin sekä mahdollisesti eristyshuoneisiin. Kuntouttavaaajattelumallia ei siinä ajassa tunnettu. Tarja korostaa, että ennen potilaita hoidettiin linjastossa ryhminä, mutta nykyään potilaat nähdään yksilöinä ja hoito- ja kuntoutussuunnitelmat räätälöidään yksilön tarpeet silmällä pitäen.

💟 Tarja on koulutukseltaan sisätauteihin ja kirurgiaan erikoistunut sairaanhoitaja, mutta monen mutkan kautta Tarja ajautui mielenterveysalalle. Tampereella Tarja on toiminut mm. Pitkäniemen sairaalassa apulaisosastonhoitajana ja lopulta Tarja päätyiperustamaan Hatanpään puistosairaalan psykogeriatrianpoliklinikkaa, joka aukesi vuonna 2007. Poliklinikalta Tarja jäi eläkkeelle 2015 ja tästä vielä ura Esperi Koti Rantakalliossa sairaanhoitajana.

💟 Tarjalla olisi paljon tarinoita kerrottavana, mutta yhden tapahtuman hän muistaa koko ikänsä. Eräissä Tarjan eläköitymisjuhlissa riitti ylilääkärien puheita ja juhlallisuuksia. Juhlien kohokohdan Tarja koki kuitenkin hieman sivummalla käytävällä. Tarjan entinen potilas oli tullut yllättäen juhliin kukkakimpun kera ja sanoi: ”Kiitos Tarja hyvästä hoidosta, sinä olet minut pelastanut!”, ja tätä palautetta Tarja ei unohda koskaan. Tämänlainen palaute on aina ollut tämän työn suola. 

Tarjalla takana 50 vuotta hoitoalalla.
Tarjalla takana 50 vuotta hoitoalalla.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoitokoti Rantakallio, Tampere

Huvimuistojen päivä.
18.6.2022

Huvimuistojen päivä

Esperi Koti Rantakallion asiakkaat ja ohjaajat viettivät elämyksellisen päivän 18.6. Tampereen Särkänniemessä.
Mikko Wahlberg päätti vaihtaa media-alalta mielenterveystyöhön.
7.6.2022

Media-ala vaihtui mielenterveystyöhön

Kun Esperi Koti Rantakallion ohjaaja Mikko Wahlberg päätti vaihtaa media-alalta mielenterveystyöhön, hän tiesi olevansa elämänsä käännekohdassa. Epäonnistumisen pelosta huolimatta hän päätti tavoitella uraunelmaansa.