Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Lyhytaikainen asumispalvelu

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa tilapäistä asumisjaksoa, jolloin asiakas tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan kotiimme. Asumisjakson kestosta sovitaan aina yksilöllisesti. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi omaishoitajan loman aikana, lisätuen tarpeen ilmetessä tai elämän murrosvaiheessa.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asiakas saa meillä yksilöllisen ohjauksen, tuen ja kuntoutuksen. Asiakkaan käytössä on valmiiksi kalustettu huone ja hän voi osallistua kodin monipuoliseen harrastustoimintaan muiden tapaan. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla esimerkiksi elämän kriisitilanteen yllättäessä.

Esperi Koti Pansio tarjoaa Turussa palveluasumista ja vaativaa tehostettua palveluasumista sekä tukea ja kuntouttavaa ohjausta aikuisille mielenterveyskuntoutujille. Kodissa voi asua pitkäaikaisesti tavoitteena kuntoutua vähemmän tuettuun asumismuotoon. Pansion kodissa on neljä esteetöntä ryhmäkotia kahdessa kerroksessa. Yhteensä Pansion kodissa on 34 asuntoa. Esperi Koti Pansio on ollut toiminnassa vuodesta 2012 lähtien.

Toiminnallinen arki

Esperi Koti Pansio tarjoaa kuntouttavaa, yksilöllistä, turvallista ja toimintapainotteista palveluasumista ja tehostettua palveluasumista aikuisille mielenterveyskuntoutujille. Olemme erikoituneet somaattisesti haastavien asukkaiden hoitoon. Moniammatillinen tiimimme pystyy vastaamaan myös heidän erityistarpeisiinsa.

Meillä työskentelee koulutettu sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöstö ympäri vuorokauden. Jokaiselle asukkaalle laaditaan säännöllisesti päivitettävä, yksilöllinen ja voimavarat huomioiva kuntoutussuunnitelma. Perushoidon ja kuntoutuksen lisäksi asukkaamme osallistuvat monipuoliseen toimintaan, joka tukee sosiaalisuutta tekemisen ja yhdessäolon kautta.

Meillä toimintaterapia on osa asukkaidemme tavoitteellista kuntoutumista. Toimintaterapiaan kuuluvat aktiivinen ja kuntouttava ryhmätoiminta, yksilöterapia tarvittaessa sekä säännölliset retket ja virkistystapahtumat. Kodin vakiintuneeseen ryhmätoimintaan kuuluvat esimerkiksi omaisryhmä, puutarharyhmä sekä liikunta- ja peliryhmät.

Kuntoutujaa avustetaan ja tuetaan päivittäisissä toiminnoissa sekä ohjataan harjoittelemaan itsenäistä päätöksentekoa, arjen hallintaa ja yhteiskunnan pelisääntöjä. Yhdessä myös etsimme mielekästä toimintaa kodin ulkopuolelta. Jokaisella asukkaalla on omaohjaaja kannustamassa ja luotsaamassa, tavoitteena auttaa kuntoutujaa elämässä eteenpäin. Esperi Koti Pansio sijaitsee keskellä muuta asutusta, ja asukkaiden on helppo osallistua alueen aktiviteetteihin.

Viihtyisä koti

Esperi Koti Pansion toimitilat on suunniteltu asukkaiden erityistarpeet huomioon ottaen ja niissä on hyödynnetty uuden teknologian suomia mahdollisuuksia turvallisuuden lisääjänä ja hoitotyötä helpottavana tekijänä. Kaikki tilamme ovat esteettömiä soveltuen liikuntarajoitteisille ja apuvälineitä tarvitseville asukkaille. Jokaisessa 25 m² huoneessa on oma, invamitoitettu saniteettitilansa sekä minikeittiö tai –varaus sille. Kodissa on viihtyisät yhteiskäytössä olevat oleskelu- ja ruokailutilat sekä kaksi piha-aluetta.

Kotimme on viranomaisen hyväksymä yksityisten sosiaalipalvelujen tuottaja ja merkitty Valveri-rekisteriin.