Missä tapahtuu: Esperi Hoitokoti Pansio, Turku

13

heinäkuu

2021

Kulttuuria ja vihannesten kasvatusta ryhmätoiminnassa ja retkellä

Kulunutta viikkoa yhdisti kulttuuriin liittyvät päivät: Eino Leinon päivänä kodin luova ryhmä loi runoja ja Suomen kuvataiteen päivänä vierailimme taidemuseossa.
Perunoiden ryhdikkäät varret

Eino Leinon päivänä 6.7. Esperi Koti Pansion luova ryhmä antoi myös oman runosuonensa sykkiä. Hyvä apukeino ideointiin ja oma runon luomiseen on valmiin materiaalin käyttäminen ja muokkaaminen: ”newspaper blackout”-tekniikassa runo muodostuu itseä kiinnostavista tai miellyttävistä sanoista, jotka löytyvät esim. vanhan kirjan sivulta tai lehtiartikkelista.

Luovan ryhmän antia
Puutarharyhmän työn tuloksena miljoonakellon ”miljoonat kellot” kukoistavat. Istutukset saivat nimensä haarukan kannateltaviksi. Ryhmäläisten huolellisella hoidolla kirsikkatomaatin ja perunan taimet kasvavat hyvää vauhtia korkeutta. Kasvun seuraamisessa näkee todella oman työnsä jäljen ja se antaa iloa.
Miljoonakello viihtyy aurinkoisella pihalla.
Kirsikkatomaatti venyy pituutta lasitetulla parvekkeella.
Perjantaina 10.7. vietettiin Suomen kuvataiteen päivää, jonka inspiroimana teimme retken Wäinö Aaltosen museoon Esperi Koti Pansiosta. Museo esitteli Anu Pentikin tätä näyttelyä varten luomaa keramiikkataidetta. Päätimme retken Cafe Wäinön herkullisten Brita-leivosten äärelle, joita muisteltiin vielä seuraavalla viikollakin.
"Lapsuus"
"Taikametsä"

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoitokoti Pansio, Turku

Pansion kodin asukkaat retkellä Honkapirtillä
16.5.2022

Lounasretkellä Ruissalossa

Retkistä on ollut taukoa pitkään jatkuneen koronatilanteen vuoksi, mutta vihdoin kasasimme porukan kasaan toukokuisena aamupäivänä Pansion kodissa ja lähdimme lounaalle idylliseen Ruissaloon kahvilaravintola Honkapirttiin.
Konsertista nautittiin Pansiossa
13.5.2022

Hyvää sairaanhoitajien päivää Pansiosta!

Torstaina 12.5 sairaanhoitajien päivää vietettiin Pansion kodissa kuuntelemalla Ilta -artistin live-stream keikkaa netin välityksellä. Suurin osa asukkaista ja henkilökunnasta nauttivat yhteisestä konsertista popcornin ja limpparin kera.
ensiapu
3.5.2022

EA-koulutus

Eilen meillä Pansio kodissa työntekijät pääsivät kertaaman ensiapua. Ensiapukoulutus on osa turvallista arkea ja kertauksilla, sekä harjotteilla varmistamme osaavan tiimin ensiapua vaativissa tilanteissa.
tänävuonna
23.4.2022

Tänä vuonna haluaisin...

Meille on tärkeää päästä luomaan uusia kokemuksia ja tarjoamaan mahdollisuuksia asukkaiden toiveiden mukaan. Tällä kertaa pienryhmissä päästiin kertomaan mitä vuodelta 2022 toivotaan.
Pansiokoti
22.4.2022

Hyvää pääsiäistä!

Tänä vuonna meillä Pansio kodissa vietetiin pääsiäistä ulkoilun ja suklaamunien etsinnällä auringosta, sekä yhdessä olemisesta nauttien. 
Pansion kuntoilija
19.4.2022

Pansion kuntoilija

Pansion hoivakodista löytyy eräs innostunut kuntoilija, Eetu. Yli vuoden tauon jälkeen Eetu on palannut kuntosaliharjoittelun pariin ohjaajan opastuksella. Kuntosalilla käydään kerran viikossa ja hikitakuu on taattu. Liikunnan ja ulkoilun merkitystä mielen hyvinvoinnin parantamiseen ei voi vähätellä.