Missä tapahtuu: Esperi Hoitokoti Pansio, Turku

13

heinäkuu

2021

Kulttuuria ja vihannesten kasvatusta ryhmätoiminnassa ja retkellä

Kulunutta viikkoa yhdisti kulttuuriin liittyvät päivät: Eino Leinon päivänä kodin luova ryhmä loi runoja ja Suomen kuvataiteen päivänä vierailimme taidemuseossa.
Perunoiden ryhdikkäät varret

Eino Leinon päivänä 6.7. Esperi Koti Pansion luova ryhmä antoi myös oman runosuonensa sykkiä. Hyvä apukeino ideointiin ja oma runon luomiseen on valmiin materiaalin käyttäminen ja muokkaaminen: ”newspaper blackout”-tekniikassa runo muodostuu itseä kiinnostavista tai miellyttävistä sanoista, jotka löytyvät esim. vanhan kirjan sivulta tai lehtiartikkelista.

Luovan ryhmän antia
Puutarharyhmän työn tuloksena miljoonakellon ”miljoonat kellot” kukoistavat. Istutukset saivat nimensä haarukan kannateltaviksi. Ryhmäläisten huolellisella hoidolla kirsikkatomaatin ja perunan taimet kasvavat hyvää vauhtia korkeutta. Kasvun seuraamisessa näkee todella oman työnsä jäljen ja se antaa iloa.
Miljoonakello viihtyy aurinkoisella pihalla.
Kirsikkatomaatti venyy pituutta lasitetulla parvekkeella.
Perjantaina 10.7. vietettiin Suomen kuvataiteen päivää, jonka inspiroimana teimme retken Wäinö Aaltosen museoon Esperi Koti Pansiosta. Museo esitteli Anu Pentikin tätä näyttelyä varten luomaa keramiikkataidetta. Päätimme retken Cafe Wäinön herkullisten Brita-leivosten äärelle, joita muisteltiin vielä seuraavalla viikollakin.
"Lapsuus"
"Taikametsä"

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoitokoti Pansio, Turku

Esperi hoitokoti Pansio mokkapalat
23.1.2022

Ihana sunnuntai!

Tänään meillä Pansio kodissa on iloa tuonut kirkas auringonpaiste, jota on ilmennyt pitkin viikkoa. Auringonpaisteen lisääntyminen on merkki tulevasta keväästä. Vaikka kevättä jo kovin odotellaan, toivottavasti vielä hetken aikaan saadaan nauttia pakkaspäivistä.
Esperi hoitokoti Turku piapri
10.1.2022

Tammikuu

Vaikka joulu on jo ohi ja siirrytty tammikuulle, meillä Pansiossa vielä nautittiin joulun tunnelmasta. Asukkaiden toiveesta vielä kerran herkuteltiin joulun herkuilla, piparilla ja glögillä.
Esperi hoitokoti Pansio Turku Uusivuosi
2.1.2022

Kohti vuotta 2022

Uudenvuoden viettoa leikkien ja pelien parissa.
Ennen juhlapyhiä, on meillä Pansiossa tapana kysyä asukkailta toiveita miten yhdessä vietettäisiin päivää. Tänä vuonna toiveina oli palata lapsuuteen onginnan ja herkkujen merkeissä.
Esperi hoitokoti Pansio Turku Taideteoksia
15.9.2021

Syksyistä taiteilua

Kodilla on nautittu tällä viikolla syksyn tunnelmasta taiteen avulla. Asukkaat loivat kauniita taideteoksia, joista välittyi vuodenajan energia ja värit.