Missä tapahtuu: Esperi Hoitokoti Pansio, Turku

22

heinäkuu

2021

Makeaa kesää

Kodin kulunutta viikkoa yhdistävä teema voisi olla makeus: sekä taiteen tekemisessä, marjapiirakan luomisessa että puutarharyhmässä.
Tähtisilmä silmän ilona
Taidetta
Luovassa ryhmässä luotiin ainutkertaisia ja taianomaisia teoksia sokeriliemen ja vesivärien avulla. Lopputulos oli yllättävä, koska työ muuttui vielä kuivuessaan ja värien ottaessa uomansa. Tämä vapautti myös suorittamisen pakosta: prosessia ei voinut hallita, joten parasta oli vain mukautua siihen. Ryhmätilanteessa valitsi keskittynyt hiljaisuus jokaisen syventyessä taiteiluun.
Piirakkaa
Esperi Koti Pansion pihamaa tuottaa joka kesä myös hieman omaa marjasatoa, josta nautimme yhdessä herkullisen herukkapiirakan muodossa. Itse poimitut ja peratut marjat, osallistuminen suunnitteluun ja leipomiseen antoivat oman ekstra-mausteensa piirakalle –taatusti makeamman.
Mansikka
Pihan puutarharyhmän istutuslaatikossa odotti yllätys: mansikka oli alkanut tehdä uudelleen kukkaa. Näistä ryhmä sai silmän iloa.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoitokoti Pansio, Turku

Esperi hoitokoti Pansio mokkapalat
23.1.2022

Ihana sunnuntai!

Tänään meillä Pansio kodissa on iloa tuonut kirkas auringonpaiste, jota on ilmennyt pitkin viikkoa. Auringonpaisteen lisääntyminen on merkki tulevasta keväästä. Vaikka kevättä jo kovin odotellaan, toivottavasti vielä hetken aikaan saadaan nauttia pakkaspäivistä.
Esperi hoitokoti Turku piapri
10.1.2022

Tammikuu

Vaikka joulu on jo ohi ja siirrytty tammikuulle, meillä Pansiossa vielä nautittiin joulun tunnelmasta. Asukkaiden toiveesta vielä kerran herkuteltiin joulun herkuilla, piparilla ja glögillä.
Esperi hoitokoti Pansio Turku Uusivuosi
2.1.2022

Kohti vuotta 2022

Uudenvuoden viettoa leikkien ja pelien parissa.
Ennen juhlapyhiä, on meillä Pansiossa tapana kysyä asukkailta toiveita miten yhdessä vietettäisiin päivää. Tänä vuonna toiveina oli palata lapsuuteen onginnan ja herkkujen merkeissä.
Esperi hoitokoti Pansio Turku Taideteoksia
15.9.2021

Syksyistä taiteilua

Kodilla on nautittu tällä viikolla syksyn tunnelmasta taiteen avulla. Asukkaat loivat kauniita taideteoksia, joista välittyi vuodenajan energia ja värit.