Missä tapahtuu: Esperi Hoitokoti Pansio, Turku

22

heinäkuu

2021

Makeaa kesää

Kodin kulunutta viikkoa yhdistävä teema voisi olla makeus: sekä taiteen tekemisessä, marjapiirakan luomisessa että puutarharyhmässä.
Tähtisilmä silmän ilona
Taidetta
Luovassa ryhmässä luotiin ainutkertaisia ja taianomaisia teoksia sokeriliemen ja vesivärien avulla. Lopputulos oli yllättävä, koska työ muuttui vielä kuivuessaan ja värien ottaessa uomansa. Tämä vapautti myös suorittamisen pakosta: prosessia ei voinut hallita, joten parasta oli vain mukautua siihen. Ryhmätilanteessa valitsi keskittynyt hiljaisuus jokaisen syventyessä taiteiluun.
Piirakkaa
Esperi Koti Pansion pihamaa tuottaa joka kesä myös hieman omaa marjasatoa, josta nautimme yhdessä herkullisen herukkapiirakan muodossa. Itse poimitut ja peratut marjat, osallistuminen suunnitteluun ja leipomiseen antoivat oman ekstra-mausteensa piirakalle –taatusti makeamman.
Mansikka
Pihan puutarharyhmän istutuslaatikossa odotti yllätys: mansikka oli alkanut tehdä uudelleen kukkaa. Näistä ryhmä sai silmän iloa.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoitokoti Pansio, Turku

Pansion kodin asukkaat retkellä Honkapirtillä
16.5.2022

Lounasretkellä Ruissalossa

Retkistä on ollut taukoa pitkään jatkuneen koronatilanteen vuoksi, mutta vihdoin kasasimme porukan kasaan toukokuisena aamupäivänä Pansion kodissa ja lähdimme lounaalle idylliseen Ruissaloon kahvilaravintola Honkapirttiin.
Konsertista nautittiin Pansiossa
13.5.2022

Hyvää sairaanhoitajien päivää Pansiosta!

Torstaina 12.5 sairaanhoitajien päivää vietettiin Pansion kodissa kuuntelemalla Ilta -artistin live-stream keikkaa netin välityksellä. Suurin osa asukkaista ja henkilökunnasta nauttivat yhteisestä konsertista popcornin ja limpparin kera.
ensiapu
3.5.2022

EA-koulutus

Eilen meillä Pansio kodissa työntekijät pääsivät kertaaman ensiapua. Ensiapukoulutus on osa turvallista arkea ja kertauksilla, sekä harjotteilla varmistamme osaavan tiimin ensiapua vaativissa tilanteissa.
tänävuonna
23.4.2022

Tänä vuonna haluaisin...

Meille on tärkeää päästä luomaan uusia kokemuksia ja tarjoamaan mahdollisuuksia asukkaiden toiveiden mukaan. Tällä kertaa pienryhmissä päästiin kertomaan mitä vuodelta 2022 toivotaan.
Pansiokoti
22.4.2022

Hyvää pääsiäistä!

Tänä vuonna meillä Pansio kodissa vietetiin pääsiäistä ulkoilun ja suklaamunien etsinnällä auringosta, sekä yhdessä olemisesta nauttien. 
Pansion kuntoilija
19.4.2022

Pansion kuntoilija

Pansion hoivakodista löytyy eräs innostunut kuntoilija, Eetu. Yli vuoden tauon jälkeen Eetu on palannut kuntosaliharjoittelun pariin ohjaajan opastuksella. Kuntosalilla käydään kerran viikossa ja hikitakuu on taattu. Liikunnan ja ulkoilun merkitystä mielen hyvinvoinnin parantamiseen ei voi vähätellä.