Missä tapahtuu: Esperi Hoitokoti Pansio, Turku

18

kesäkuu

2021

Sosiaalisen piirtämisen ja vanhojen esineiden parissa

Sosiaalisen piirtämisen pelissä kaikki osaavat piirtää: aina ei tarvitse itse keksiä omaa ideaa, vaan ryhmä voi auttaa ja tukea. Vanhat esineet vapauttavat kielenkannat: pitkäkestoisesta muistista löytyy monia tarinoita, kun menetelmät niiden esiin saamiseen vain ovat sopivat.
Sosiaalisen piirtämisen pelissä tärkeintä on yhteinen tekeminen

Sosiaalisen piirtämisen pelissä oman suoriutumisen sijaan tärkeintä oli yhteinen piirtäminen ja yhteistyö. Toisen auttaminen keksimisessä tarjosi altruismin kokemuksen: joskus voi asettaa toisen hyvän oman edun edelle.  Tavoitteena pelissä oli yhteisen, jatkuvan tarinan muodostuminen liittämällä uusi kuva jollain tavalla jo olemassa olevaan kuvaan. Tarinan nimeäminen yhdessä sitoi jokaisen piirroksen vielä kokonaisuudeksi. Esperi Koti Pansion asukkaat löysivät tässä toiminnassa yhteisen sävelen.

Keskustelu vanhoista esineistä eri vuosikymmeniltä sai aikaan elävän ja polveilevan keskustelun. Ryhmäläiset saivat tilaisuuden tuoda esille omia kokemuksia ja muistoja elämänsä vaiheista sekä esim. tietämystään jostain erityisalasta. Ryhmän ohjaajakin voi oppia aina jotain uutta, asioista ja etenkin asukkaista. Muistelu tarjoaa mahdollisuuden tarkastella asioita eri näkökulmasta ja voimaantua.

Vanhat esineet auttavat muistelemaan omaa elämää

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoitokoti Pansio, Turku

Esperi Pansio kodin juhannus
28.6.2022

Juhannus Pansiossa

Helteinen juhannus otettiin vastaan Pansio kodissa mukavasta yhteisestä ohjelmasta ja perinteisistä kesäherkuista nauttien.
Pirjo nautti leipomis hetkestä
8.6.2022

Sadepäivän puuhia

Sateista keskiviikkoa vietettiin Pansion kodissa leipomalla kaurakeksejä ja sämpylöitä.
Pansion kodin asukkaat retkellä Honkapirtillä
16.5.2022

Lounasretkellä Ruissalossa

Retkistä on ollut taukoa pitkään jatkuneen koronatilanteen vuoksi, mutta vihdoin kasasimme porukan kasaan toukokuisena aamupäivänä Pansion kodissa ja lähdimme lounaalle idylliseen Ruissaloon kahvilaravintola Honkapirttiin.
Konsertista nautittiin Pansiossa
13.5.2022

Hyvää sairaanhoitajien päivää Pansiosta!

Torstaina 12.5 sairaanhoitajien päivää vietettiin Pansion kodissa kuuntelemalla Ilta -artistin live-stream keikkaa netin välityksellä. Suurin osa asukkaista ja henkilökunnasta nauttivat yhteisestä konsertista popcornin ja limpparin kera.
ensiapu
3.5.2022

EA-koulutus

Eilen meillä Pansio kodissa työntekijät pääsivät kertaaman ensiapua. Ensiapukoulutus on osa turvallista arkea ja kertauksilla, sekä harjotteilla varmistamme osaavan tiimin ensiapua vaativissa tilanteissa.
tänävuonna
23.4.2022

Tänä vuonna haluaisin...

Meille on tärkeää päästä luomaan uusia kokemuksia ja tarjoamaan mahdollisuuksia asukkaiden toiveiden mukaan. Tällä kertaa pienryhmissä päästiin kertomaan mitä vuodelta 2022 toivotaan.