Missä tapahtuu: Esperi Hoitokoti Pansio, Turku

18

kesäkuu

2021

Sosiaalisen piirtämisen ja vanhojen esineiden parissa

Sosiaalisen piirtämisen pelissä kaikki osaavat piirtää: aina ei tarvitse itse keksiä omaa ideaa, vaan ryhmä voi auttaa ja tukea. Vanhat esineet vapauttavat kielenkannat: pitkäkestoisesta muistista löytyy monia tarinoita, kun menetelmät niiden esiin saamiseen vain ovat sopivat.
Sosiaalisen piirtämisen pelissä tärkeintä on yhteinen tekeminen

Sosiaalisen piirtämisen pelissä oman suoriutumisen sijaan tärkeintä oli yhteinen piirtäminen ja yhteistyö. Toisen auttaminen keksimisessä tarjosi altruismin kokemuksen: joskus voi asettaa toisen hyvän oman edun edelle.  Tavoitteena pelissä oli yhteisen, jatkuvan tarinan muodostuminen liittämällä uusi kuva jollain tavalla jo olemassa olevaan kuvaan. Tarinan nimeäminen yhdessä sitoi jokaisen piirroksen vielä kokonaisuudeksi. Esperi Koti Pansion asukkaat löysivät tässä toiminnassa yhteisen sävelen.

Keskustelu vanhoista esineistä eri vuosikymmeniltä sai aikaan elävän ja polveilevan keskustelun. Ryhmäläiset saivat tilaisuuden tuoda esille omia kokemuksia ja muistoja elämänsä vaiheista sekä esim. tietämystään jostain erityisalasta. Ryhmän ohjaajakin voi oppia aina jotain uutta, asioista ja etenkin asukkaista. Muistelu tarjoaa mahdollisuuden tarkastella asioita eri näkökulmasta ja voimaantua.

Vanhat esineet auttavat muistelemaan omaa elämää

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoitokoti Pansio, Turku

Esperi hoitokoti Pansio mokkapalat
23.1.2022

Ihana sunnuntai!

Tänään meillä Pansio kodissa on iloa tuonut kirkas auringonpaiste, jota on ilmennyt pitkin viikkoa. Auringonpaisteen lisääntyminen on merkki tulevasta keväästä. Vaikka kevättä jo kovin odotellaan, toivottavasti vielä hetken aikaan saadaan nauttia pakkaspäivistä.
Esperi hoitokoti Turku piapri
10.1.2022

Tammikuu

Vaikka joulu on jo ohi ja siirrytty tammikuulle, meillä Pansiossa vielä nautittiin joulun tunnelmasta. Asukkaiden toiveesta vielä kerran herkuteltiin joulun herkuilla, piparilla ja glögillä.
Esperi hoitokoti Pansio Turku Uusivuosi
2.1.2022

Kohti vuotta 2022

Uudenvuoden viettoa leikkien ja pelien parissa.
Ennen juhlapyhiä, on meillä Pansiossa tapana kysyä asukkailta toiveita miten yhdessä vietettäisiin päivää. Tänä vuonna toiveina oli palata lapsuuteen onginnan ja herkkujen merkeissä.
Esperi hoitokoti Pansio Turku Taideteoksia
15.9.2021

Syksyistä taiteilua

Kodilla on nautittu tällä viikolla syksyn tunnelmasta taiteen avulla. Asukkaat loivat kauniita taideteoksia, joista välittyi vuodenajan energia ja värit.