Missä tapahtuu: Esperi Hoitokoti Ratamo, Turku

30

lokakuu

2022

Happy Halloween!

Ratamolla vietettiin halloweenia, ja talosta löytyi erikoisia ja pelottaviakin juttuja. :) Aikaa vietettiin yhdessä ja tarjolla oli herkkuja teemaan sopien. Kepposia ei tarvinnut tehdä, ja kaikki saivat karkkia!
halloween
ohjaaja
jätesäkki
halloweeni
haamu
donitsi

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoitokoti Ratamo, Turku

jättiläinen
10.10.2023

Mielenterveys on jokaisen oikeus!

Tänään 10.10. vietetään Maailman mielenterveyspäivää. Tämän päivän teemana on "mielenterveys on jokaisen oikeus". RaTussa haluamme tarjota asukkaillemme aikaa ja mahdollisuuden tulla nähdyksi ja kuulluksi.
kortit
6.10.2023

Hyvänmielen kortit <3

Ratamolla ohjaajat ovat idearikkaita ja hankkineet erilaisia kortteja työn tueksi. Nämä on nimetty hyvänmielen korteiksi. Korteissa on pieni viesti muistuttamaan siitä, miten elämässä on toivoa. Testasimme kortteja henkilökunnan aamupalaverissa ja jokainen työntekijä nosti korttipakasta kortin itselleen. Kortit sisältävät viestin tai mietelauseen. Sanomat laittoivat meidät pohtimaan mitä sen sisältö kenenkin elämässä tällä hetkellä voisi tarkoittaa. Kortteja on ollut aikaisemminkin käytössä ja mm. tunnekortit on koettu hyviksi. Aina ei ole helppo puhua omista asioistaan tai tunteistaan ja näiden avulla voidaan saada hyviä keskusteluja aikaiseksi ja pohdiskella yhdessä elämää. Nautinnollista viikonloppua toivottelee Ratamon rempseän tunteellinen tiimi.
PULLA
4.10.2023

Korvapuustipäivä :)

Innokas leipuri pyöräytti käden käänteessä 100 korvapuustia asukkaiden ja henkilökunnankin herkkusuille, koska korvapuustipäivä!
omaohjaaja
19.9.2023

Omaohjaaja asukkaan tukena!

Pohdimme työryhmässä omaohjaajuden sisältöä ja merkitystä asukkaan elämässä. Päihteettömyyden tukeminen ja mielenterveyden edistäminen ovat päätehtäviämme, ja tehtävät koostuvat monista eri osa-alueista ihmisen elämässä.

Omaohjaaja kulkee rinnalla, tukee arjen hallinnan haasteissa ja kuuntelee asukasta. Jokaisella asukkaalla on omat tavoitteensa, joiden mukaisesti laaditaan suunnitelma ja edetään kohti näitä. Tavoitteiden ei tarvitse olla suuria, vaan edetä voi pienin askelin.
koiru
11.8.2023

Cola- koiran vierailupäivä

Suloinen ja ihanan kiharainen Cola-koira saapui taas iloksemme. Asukkailla oli mahdollisuus lähteä ulkoilutuslenkeille mukaan. Cola-koira teki myös pyynnöstä temppuja ja emäntä palkitsi hänet niistä pienillä herkkupaloilla. Taukoja unohtamatta hujahti Colan "työpäivä" nopeasti ja taas oli paljon nähtävää ja vielä enemmän rapsutuksia. :)