Missä tapahtuu: Esperi Hoitokoti Ratamo, Turku

13

marraskuu

2022

Ihanaa isänpäivää! <3

Ratamon väki toivottaa kaikille tasapuolisesti hyvää isänpäivää!
ruusu

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoitokoti Ratamo, Turku

omaohjaaja
19.9.2023

Omaohjaaja asukkaan tukena!

Pohdimme työryhmässä omaohjaajuden sisältöä ja merkitystä asukkaan elämässä. Päihteettömyyden tukeminen ja mielenterveyden edistäminen ovat päätehtäviämme, ja tehtävät koostuvat monista eri osa-alueista ihmisen elämässä.

Omaohjaaja kulkee rinnalla, tukee arjen hallinnan haasteissa ja kuuntelee asukasta. Jokaisella asukkaalla on omat tavoitteensa, joiden mukaisesti laaditaan suunnitelma ja edetään kohti näitä. Tavoitteiden ei tarvitse olla suuria, vaan edetä voi pienin askelin.
koiru
11.8.2023

Cola- koiran vierailupäivä

Suloinen ja ihanan kiharainen Cola-koira saapui taas iloksemme. Asukkailla oli mahdollisuus lähteä ulkoilutuslenkeille mukaan. Cola-koira teki myös pyynnöstä temppuja ja emäntä palkitsi hänet niistä pienillä herkkupaloilla. Taukoja unohtamatta hujahti Colan "työpäivä" nopeasti ja taas oli paljon nähtävää ja vielä enemmän rapsutuksia. :)
kukkanen
8.8.2023

Vielä on kesää jäljellä <3

Kesä Turun Ratamolla on mennyt varsin nopeasti ja nyt on jo elokuu. Nautitaan kuitenkin auringonsäteistä ja kesän leppoisasta tunnelmasta niin kauan kuin mahdollista! Kesä on mahdollistanut taas erilaista ohjelmaa ja laajentanut mahdollisuuksia viettää aikaa kauniissa kesäkaupungissamme.

Yhteinen elojuhlakin siintää suunnitelmissa!
ilmakiekko
14.7.2023

Pelejä ja kisailuja Ratamolla

Pyrimme järjestämään mielekästä ja ehkä jopa leikkisääkin tekemistä talolla. Biljardi ja ilmakiekko ovat olleet kovassa käytössä. Ohjaajatkin ovat ottaneet osaa peleihin. Lauta- sekä korttipelejä pelaillaan päivittäin ja bingoakin pyöritellään joka viikko. Monenlaista leppoisaa yhdessä tekemistä myös niille, joilla jo hieman liikuntarajoitteita. :)
koiruli
13.6.2023

Rentoa menoa Ratamolla!

Saimme vieraaksi ihanan rennon Cola- koiran asukkaiden ja henkilökunnan iloksi. "Terapiakoiraksi" nimetty karvapallero tutkaili rauhallisena päivän tapahtumia ja antoi tulla rapsutetuksi monelta suunnalta. Taukojen pitäminen päivän aikana, kuten kuvasta näkyy, on hyödyllistä ja tärkeää.<3
pekka
28.4.2023

Pihatalkoot Ratamo Turussa

Ei kevättä ilman pihatalkoita! Auringonpaisteessa iso porukka ahersi "tumppitalkoiden" ja pihan siistimisen parissa. Pienellä pihalla myös pihapelit onnistuivat. Lopuksi grillattiin ja vietettiin samalla vappuetkot!

Samalla toivottelemme kaikille iloista Vappua! :)