Missä tapahtuu: Esperi Hoitokoti Ratamo, Turku

21

syyskuu

2022

Taidenäyttelyssä

Ratamolta lähdettiin käymään Mielimaissa näyttelyssä Kaarina-talossa. Projektin tarkoitus on lisätä tietoisuutta ja murtaa tabuja mielenterveysongelmista muotokuvien ja ihmisten omien kokemusten avulla. Reissun myötä saatiin hyviä keskusteluja aikaiseksi. Keskusteltiin mm. mielen sairastumiseen vaikuttavista tekijöistä ja syistä, sekä stigmoista. Kannattaa käydä katsomassa! <3
taide

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoitokoti Ratamo, Turku

henna
25.1.2024

Hyvä päivä! <3

Hyvässä tiimissä on hyvä työskennellä! Ohjaajat luovat Ratamolle iloista mieltä niin asukkaille kuin työkavereillekin. Ratamon käytäviltä voi törmätä ihaniin viesteihin, jotka saavat hymyn monille huulille.
tonttu
19.12.2023

Joulun odotusta Ratamo Turussa

Joulun alusviikoille on monenlaista rentoa puuhaa. Piparit on leivottu ja koristeltu, glögia ja torttuja on jo maisteltu. Joulukuusi on tuotu sisälle ja koristeltu valoineen tuomaan valoa ja lämpöistä tunnelmaa.
Eilen vietimme jouluviikon avajaisia, riisipuuroa riitti jokaiselle ja kahvin kanssa vielä monenlaista olivat ohjaajamme valmistaneet ja laittaneet esille. Yhdessäoloa ja mukavan leppoisaa tunnelmaa, kun asukkaita pyörähteli tervehtimässä ja nautiskelemassa joulun tuoksuista ja mauista. Joulu on ilon juhla, mutta joskus se kuvastaa myös yksinäisyyttä ja haikeutta. Yhdessä tekemällä ja olemalla saadaan hyvää aikaan.

Rauhallista joulun odotusta toivottelevat RaTun tontut!
suomi
6.12.2023

Hyvää Itsenäisyyspäivää!

Tuntematon sotilas ja Linnan juhlat kuuluvat olennaisena osana myös Ratamon itsenäisyyspäivän viettoon. Onnea Suomi 106 v!
jättiläinen
10.10.2023

Mielenterveys on jokaisen oikeus!

Tänään 10.10. vietetään Maailman mielenterveyspäivää. Tämän päivän teemana on "mielenterveys on jokaisen oikeus". RaTussa haluamme tarjota asukkaillemme aikaa ja mahdollisuuden tulla nähdyksi ja kuulluksi.
kortit
6.10.2023

Hyvänmielen kortit <3

Ratamolla ohjaajat ovat idearikkaita ja hankkineet erilaisia kortteja työn tueksi. Nämä on nimetty hyvänmielen korteiksi. Korteissa on pieni viesti muistuttamaan siitä, miten elämässä on toivoa. Testasimme kortteja henkilökunnan aamupalaverissa ja jokainen työntekijä nosti korttipakasta kortin itselleen. Kortit sisältävät viestin tai mietelauseen. Sanomat laittoivat meidät pohtimaan mitä sen sisältö kenenkin elämässä tällä hetkellä voisi tarkoittaa. Kortteja on ollut aikaisemminkin käytössä ja mm. tunnekortit on koettu hyviksi. Aina ei ole helppo puhua omista asioistaan tai tunteistaan ja näiden avulla voidaan saada hyviä keskusteluja aikaiseksi ja pohdiskella yhdessä elämää. Nautinnollista viikonloppua toivottelee Ratamon rempseän tunteellinen tiimi.