Hoivakodeissa apu on lähellä — hoivaa, hoitoa ja huolenpitoa

Ympärivuorokautinen ns. tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairauksia sairastaville ikäihmisille, jotka tarvitsevat hoivaa ja apua kaikkina vuorokauden aikoina. Terveys- ja sosiaalialan ammattilaiset ovat hoivakodissa läsnä ympäri vuorokauden ja huolehtivat yksilöllisestä, kuntouttavasta hoivasta.   

Kevyesti tuettu palveluasuminen eli yhteisöllinen asuminen sopii ikäihmiselle, joka tulee toimeen itsenäisesti. Hoivahenkilöstö on läsnä päiväsaikaan, auttamassa arjen askareissa ja järjestämässä asukkaille monipuolista virkistys- ja harrastustoimintaa.

Lyhytaikainen ja tilapäinen asumispalvelu auttaa esimerkiksi silloin, kun ikäihmisen omassa kodissa tehdään putkiremonttia tai omaishoitaja on lomalla. Tarjoamme lyhytaikaista asumista sekä palvelutaloissa että hoivakodeissa. Omaishoitajien vapaapäivien ajaksi moni kunta tarjoaa palveluseteleitä, joilla voi kattaa osan tilapäisen asumisen maksusta. 

Esperin Päivätoimintakeskukset tarjoavat päivätoimintaa kotona asuville iäkkäille ihmisille, jotka tarvitsevat tukea kotona selviytymiseen tai seuraa yksinäisiin päiviin. Lisäksi päivätoiminta mahdollistaa omaishoitajan lakisääteisen vapaan ja tukee näin omaishoitajan jaksamista. Päivätoimintaan osa kunnista tarjoaa palvelusetelin, joilla voi kattaa palvelun maksuja.

Esperin hoivakotien palveluihin kuuluvat vuokra, ateriat, hoito ja hoiva sekä virikkeellinen ja kuntouttava toiminta. Lisäpalveluina on saatavissa esimerkiksi kotihoidon palveluita kuten asiointiapua, lääkäripalveluita, yksilöllistä fysioterapiaa sekä jalkahoitajan ja kampaajan palveluita. Lue täältä lisää asumisen kustannuksista.

Saga-palvelutalot

Esperin hoivakotien lisäksi kevyesti tuettua palveluasumista tarjoavat korkeatasoiset Saga palvelutalot HelsingissäVantaallaTurussaRaumalla, LahdssaLappeenrannassa ja Seinäjoella. Esperi Care -konserniin kuuluva Saga Care tarjoaa palvelutalojensa senioriasunnoissa huippulaadukasta vuokra-asumista ja eritasoisia palvelupaketteja ikääntyneille.
 

Lue lisää