Hoivakodit ikäihmisille

Esperi hoivakodit ja palvelutalot tarjoavat turvallisen kodin, jossa elämästä kelpaa nauttia ja jossa arki sujuu. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päiväohjelma suunnitellaan asukkaiden tarpeiden mukaan. Ovemme ovat aina auki ikäihmisten läheisille.

Hoivakodit paikkakunnittain

Hoivakodit ovat sopiva asumismuoto ikääntyneille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua ja tukea esimerkiksi muistisairauden takia. Hoivakotimme ovat viihtyisiä ja turvallisia koteja, jotka on suunniteltu ikääntyneet ja muistisairaat huomioiden. Asukkaat saavat sisustaa omat huoneensa mieleisekseen ja pariskunnat asuvat halutessaan yhteisessä huoneessa, kuin kotona. Tarjolla on samanhenkistä seuraa ja runsaasti mukavaa, virikkeellistä toimintaa, aina asukkaan omilla ehdoilla. 

Hoivakodeissamme ja palvelutaloissamme asukas otetaan vastaan yksilönä ja toiminnassamme korostuu yksilöllinen ja laadukas hoiva ja huolenpito sekä asukkaan omien voimavarojen tukeminen ja ylläpito. 

Maittavasta ja ravitsevasta ruoasta nautitaan kiireettömästi ja ateriat valmistetaan ikäihmisten ravintosuositusten ja mieltymysten mukaan. Yhteiset ruokailut ja -aktiviteetit luovat hoivakodin asukkaista ja henkilöstöstä yhteisöjä, jotka auttavat ylläpitämään hyvinvointia. 

Hoivakodeissa apu on lähellä — hoivaa, hoitoa ja huolenpitoa

Ympärivuorokautinen ns. tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairauksia sairastaville ikäihmisille, jotka tarvitsevat hoivaa ja apua kaikkina vuorokauden aikoina. Terveys- ja sosiaalialan ammattilaiset ovat hoivakodissa läsnä ympäri vuorokauden ja huolehtivat yksilöllisestä, kuntouttavasta hoivasta.   

Kevyesti tuettu palveluasuminen sopii ikäihmiselle, joka tulee toimeen itsenäisesti. Hoivahenkilöstö on läsnä päiväsaikaan, auttamassa arjen askareissa ja järjestämässä asukkaille monipuolista virkistys- ja harrastustoimintaa.

Lyhytaikainen ja tilapäinen asumispalvelu auttaa esimerkiksi silloin, kun ikäihmisen omassa kodissa tehdään putkiremonttia tai omaishoitaja on lomalla. Tarjoamme lyhytaikaista asumista sekä palvelutaloissa että hoivakodeissa. Omaishoitajien vapaapäivien ajaksi moni kunta tarjoaa palveluseteleitä, joilla voi kattaa osan tilapäisen asumisen maksusta. 

Esperin Päivätoimintakeskukset tarjoavat päivätoimintaa kotona asuville iäkkäille ihmisille, jotka tarvitsevat tukea kotona selviytymiseen tai seuraa yksinäisiin päiviin. Lisäksi päivätoiminta mahdollistaa omaishoitajan lakisääteisen vapaan ja tukee näin omaishoitajan jaksamista. Päivätoimintaan osa kunnista tarjoaa palvelusetelin, joilla voi kattaa palvelun maksuja.

Esperin hoivakotien palveluihin kuuluvat vuokra, ateriat, hoito ja hoiva sekä virikkeellinen ja kuntouttava toiminta. Lisäpalveluina on saatavissa esimerkiksi kotihoidon palveluita kuten asiointiapua, lääkäripalveluita, yksilöllistä fysioterapiaa sekä jalkahoitajan ja kampaajan palveluita. Lue täältä lisää asumisen kustannuksista.

Tutustu täältä tarkemmin palveluvalikoimaamme!

Asuminen hoivakodissa

Joka vuosi Esperin koteihin muuttaa satoja asukkaita, jotka tarvitsevat elämäänsä tukea, hoivaa, hoitoa ja huolenpitoa. Jokainen on yksilö, jolla on omat toiveensa, tarpeensa ja tarinansa kerrottavana. Katso Paulin tarina alta. 

Saga-palvelutalot

Esperin hoivakotien lisäksi kevyesti tuettua palveluasumista tarjoavat korkeatasoiset Saga-palvelutalot Helsingissä, Vantaalla, Turussa, Raumalla, Lappeenrannassa ja Seinäjoella. Uusi Saga-palvelutalo on valmistunut Lahteen. Esperi Care -konserniin kuuluva Saga Care tarjoaa palvelutalojensa senioriasunnoissa huippulaadukasta vuokra-asumista ja eritasoisia palvelupaketteja ikääntyneille.

Toimi näin!

  • Ota ensin yhteyttä kotikunnan vanhuspalveluiden sosiaalityöntekijään ja selvitä, onko henkilö kuntonsa, tulojensa ja varallisuutensa perusteella oikeutettu kunnan maksamaan asumispalveluun tai palveluseteliin.
  • Tutustu Esperin hoivakoteihin ja palvelutaloihin internet-sivuillamme tai tule tutustumaan paikan päälle.
  • Lue lisää yhteiskunnan tuista ja palvelusetelistä.
  • Kysy lisää Esperin vaihteesta numerosta 010 4088 000, palvelemme mielellämme!
Ajatus äidin muutosta hoivakotiin tuntui ensin vaikealta. Kaikki on sujunut kuitenkin hienosti ja äiti viihtyy paremmin kuin hyvin.
Leena 66, Saarijärvi
Lue kokemus Katso lisää kokemuksia