Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Esperi Hoivakoti Aapo tarjoaa hoivaa ikääntyneille. Tehostettu palveluasuminen on tarkoitettu ikääntyneille ja muistisairaille, jotka tarvitsevat tukea ja hoivaa vuorokauden ympäri. Asukkaaksemme voi tulla myös hyvinvointialueen palveluseteleillä.

Turvallinen arki

Hoivakoti Aapon koulutetut ja kokeneet hoivatyön ammattilaiset työskentelevät kuntouttavan ja osallistavan hoitotyön otteella. Keskeistä hoitotyössä on pyrkiä säilyttämään asukkaan jäljellä olevat voimavarat mahdollisimman pitkään. Yhdessäolo ja virikkeellinen toiminta, kuten erilaiset ryhmät, yhteiset juhlat ja vierailevat esiintyjät, luovat asukkaillemme mielekkään ja turvallisen arjen.

Viihtyisä ympäristö

Jokaiselle asukkaallemme on varattu oma tilava huone, jossa on esteettömät saniteettitilat. Kauniissa yhteistiloissamme kaluste- ja sisustusratkaisut on tehty turvallisuutta ja omatoimisuutta ajatellen. Ulkoilu turvallisella sisäpihalla on mahdollista joka päivä.

Hoivakoti Aapo sijaitsee rauhallisella ja luonnonläheisellä alueella entisellä laidunmaalla Nurmijärven kirkonkylän tuntumassa. Ympäristössä on paljon muuta pientaloasutusta sekä päiväkoti. Palvelut, kuten kaupat ja terveysasema sijaitsevat noin 2,5 km päässä. Nurmijärven keskeinen sijainti mahdollistaa vierailut usealta Uudenmaan paikkakunnalta, esimerkiksi Helsingistä Nurmijärvelle ajaa reilussa puolessa tunnissa. Myös toisesta suunnasta Hämeenlinnasta matkaa kertyy saman verran.