Esperi Ikäihmiset tanssit
Kuvagalleria

Esperi Hoivakoti Alava, Kuopio

Koti ikäihmisille
Hoitaja
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot
Monipuolisesti virikkeitä ja harrastustoimintaa
Koti
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Kodin kuulumisia

Esperi Hoivakoti Alava tarjoaa ympärivuorokautista asumispalvelua ikääntyneille Kuopiossa. Vakituisen asumisen lisäksi palveluvalikoimaan kuuluu lyhytaikainen asuminen esimerkiksi omaishoitajan loman tai sairaalasta kuntoutumisen ajaksi. Alavassa on 28 asukaspaikkaa muistihäiriöisille ja fyysisesti toimintarajoitteisille ikäihmisille. Alava on ollut toiminnassa vuodesta 2006 lähtien. Hoivakoti Alava on kodinomainen ja sijaitsee viihtyisällä paikalla lähellä Kuopion keskustaa ja Valkeisenlampea.

Lämminhenkinen arki

Ammattitaitoinen sosiaali- ja terveysalan koulutuksen saanut henkilökunta huolehtii asukkaista ympärivuorokautisesti. Alavassa toimitaan kuntouttavalla työotteella ja osallistetaan asukkaita yhteiseen tekemiseen ja arjen askareisiin. Asukkaille luodaan mielekäs ja toiminnallinen arki, johon kuuluu yhdessäoloa ja monipuolista viriketoimintaa. Tavoitteena on ylläpitää ja säilyttää asukkaan olemassa olevat voimavarat mahdollisimman pitkään.

Viihtyisä ympäristö

Hoivakoti Alava sijaitsee Kuopiossa, Alavan entisen lastensairaalan korttelissa, luonnonkauniilla paikalla. Tilat ovat kodikkaat, avarat ja turvalliset. Omat huoneet asukkaat saavat sisustaa halutessaan omilla huonekaluilla. Viihtyisät yhteistilat tarjoavat seuraa ja yhteisöllisyyttä. Yhteisissä tiloissa järjestetään viriketoimintaa ja tapahtumia sekä ruokaillaan yhdessä.