Esperi Hoivakoti Annabelle, Tyrnävä

Kuulumisia
Treffibussi Annabellessä!
22.11.2020

Treffibussi Annabellen pihassa!

Treffibussi korona-aikana mahdollistaa asukkaan ja omaisen tapaamisen turvallisesti. Asukkaat ja vieraat ovat kokeneet treffibussissa käynnin iloisena ja mieluisena tapahtumana. Keskustelu mikrofonin välityksellä ja näköyhteys pleksin läpi ovat toimineet hyvin; eli läheisyyden tunne on syntynyt. Pleksin käytön vuoksi ei tarvitse käyttää maskia jolloin kasvot näkyvät hyvin.
Asukkaiden mielipiteet
15.11.2020

Mielipidekysely

Kyselimme tänään Annabellessä asukkaiden mielipidettä kodistamme. Tässä vastauksia kysymykseen, mikä meillä on parhainta.
Elämää entisaikaan
13.11.2020

Lukuhetki Annabellessä

Gulla huutolaistyttö -kirja herätti vilkasta keskustelua asukkaiden keskuudessa. Huutolaislapsen tarina tuntui olevan tuttu monelle ja entisaikojen orpojen kohtalo on liikuttanut monia.
Ruska
4.10.2020

Annabellen syksyn kuulumisia

Kotimatka pitkä niin, ei vastaantulijaa.
Illat sammuvat kylmään hämäryyteen.
Jo tule lohduttamaan, synkkä mieli pujahtaa
syksyiltani yksinäisyyteen.

Kai tulet pian ennenkuin pimeään mä jään
– eihän kaikki kai ole mennyt hukkaan.
Jos löytäisimme toisemme, silloin ehkä nään
keinon jolla kaiken vielä saamme kukkaan.

Otteita Tove Janssonin Syyslaulusta
Kauniit kädet
30.9.2020

Asukaskokous ja syysaskartelua

Kauniina syyskuun päivänä järjestimme asukaskokouksen ja askartelimme syksyn lehdistä tauluja. Rauhallinen yhdessä puuhastelu sai asukkaat mukavasti esittämään omia toivomuksia. Hyvää hoitoa pyydettiin jatkossakin ja luottamuksen tärkeyttä korostettiin. Lempiruuat tulivat tietenkin esille sekä virikkeiden tärkeys ja mielekkyys.
jalkahoito
16.9.2020

Jalkahoitoa

Tänään ja eilen jalkahoitaja Anne on hoitanut asukkaidemme jalat kuntoon. Ihanaa, että tämä ainakin toistaiseksi onnistuu täällä paikan päällä. Koronatilanne huomioitiin niin, että jalkahoitaja käytti kirurgista suu-nenäsuojaa. :)
  omaisten ilta
16.9.2020

Omaisten iltaa vietettiin aurinkoisessa syyssäässä

Vietimme omaisten iltaa Annabellen sisäpihalla viime viikolla. Keli suosi, ilmassa oli melkein kesän tuntua. Syötiin yhdessä grillatut makkarat salaatteineen ja päälle herkulliset marjapiirakkakahvit. ANKA-yhtye soitti ikivihreitä lauluja, asukkaat ja omaiset nauttivat. Kiitos mukavasta illasta osallistujille!
Omenoita
29.8.2020

Syksy on ja kesä on pois

Tänään on muisteltu asukkaiden kanssa mennyttä kesää sekä entisaikojen syksyn sadonkorjuuta ja säilöntää.
Pihakävelyä
18.8.2020

Elokuu ja lämmin ulkoilupäivä

Kauniina elokuun päivänä lähdimme ulkoilemaan hoivakodin pihalle. Lämmintä ja mukavaa oli. Lopuksi maistelimme viinimarjoja, joita tänä vuonna tulikin pensaisiin paljon.
aitat
17.8.2020

Kesäretki Temmekselle

Viikottaisen kesäretken viimeinen porukka teki retken Temmekselle idylliseen maalaismaisemaan. Sattuipa kyseinen tila olemaan yhden reissulaisen kotipaikka. Viihdyttämässä meitä kaikkia oli ihanat Korsukuoron miehet. Päivän onnistuminen näkyi retkeläisten iloisissa kasvoissa.
 kukkasia
26.7.2020

Heinäkuun asukaskokous

Säältään hyvin vaihteleva heinäkuu alkaa kääntyä elokuuksi ja tänään sunnuntaina istuimme porukalla asukaskokouksen merkeissä pöydän ääreen. Päiväkahvien jälkeen virisikin oikein vilkas keskustelu, jossa käytettiin monta rakentavaa puheenvuoroa. Asukaskokouksissa jutellaan säännöllisesti asukkaiden kanssa mm. heidän toiveistaan, kehittämisehdotuksistaan ja he saavat antaa palautetta koko henkilökunnalle.

Asukkailta tuli tällä kertaa toive tilata Rantalakeutta tai Maaseudun Tulevaisuutta päiväsaliin, viedään toivetta eteenpäin. Ruokaan oltiin tyytyväisiä, uusia pottuja sais kuulemma olla vielä useammin, herkkuahan ne kyllä onkin. Yksi kommentti kokouksessa kuului näin: "Ei oo muuta pallautetta ku se, että kiitos ku pidätte meitä täälä niin kuin kukkaa kämmenellä". Ilahduttava kommentti, lämmitti sydäntä. :)

Terveiset Annabellestä!
kesäretki Liminkaan
21.7.2020

Kesäretkellä Escurialissa

Tänä vuonna teemme retkiä pienissä porukoissa eläinpuistoon Limingassa. Kovasti meidän asukkaat on tykänneet näistä retkistä.
grilliherkut
6.6.2020

Grillikauden avajaiset

Vietimme asukkaiden kanssa ihanaa kesäpäivää pihalla! Paistoimme makkarat ja jälkiruoaksi nautimme jäätelöä sekä kahvia.
Kuuntelimme musiikkia, ajankuluksi heittelimme hernepusseja.
Raitis ilma sekä yhdessä ruokailu nostavat mielialaa ja parantavat yöunta.
Onneksi sää oli ihana, eikä sääskistä ollut haittaa! Toivottavasti saamme jatkossakin nauttia ihanista kesäpäivistä.
lämmin aurinko
30.5.2020

Kesän avajaiset Annabellessä

Lähdettiin koko talon väki pihalle toivottamaan kesä tervetulleeksi. Ohjelmassa oli päiväkahvit, laulua ja leikkiä. Lopuksi vielä pistettiin tanssiksi. Mukavaa oli, tervetuloa kesä!
Katso lisää