Esperi Hoivakoti Annabelle, Tyrnävä

Kuulumisia
30.1.2021

Pakkasmaisemia ikkunasta ja paperilta

 Tällä viikolla Annabellessä olemme tehneet mm. makramee käsitöitä, pakkaspiirtelyä sekä seuraillut lumituiskuja ikkunasta katsellen.
26.1.2021

Työhistoriaa ja ammatteja

Annabellen asukkaista löytyy runsaasti erinlaisia ammatteja muun muassa vanginvartijasta laukkuliikkeen omistajaan.
9.1.2021

Pakkaspäiviä

Tammikuun ensimmäisen viikon aikana, olemme Annabellessä nauttineet pakkaspäivistä, viettänyt loppiaista sekä purkaneet joulukoristeet pois.
Annabellen tontut
20.12.2020

Jouluterveiset Annabellestä

Lauantaina vietimme Annabellessä pikkujoulujuhlaa asukkaiden kanssa. Ohjelmassa tontut esittivät iloisia lauluja ja leikkejä. Olipa yksi tonttu valmis runonlausuntaankin. Vielä mukava tonttujumppa, piparit ja glögit saivat koko porukan hyvälle joulumielelle.
Juhlat alkakoon!
6.12.2020

Hyvää Itsenäisyyspäivää!

Koronarajoituksista huolimatta täällä Annabellessä onnistuttiin järjestämään varsin arvokkaat ja tunteikkaat juhlat. Asukkaat pukeutuivat parhaimpiinsa, laulettiin Maamme-laulua ja Evakon laulua. Olipa aluksi oikein juhlapuhe ja runonlausuntaa.
Treffibussi Annabellessä!
22.11.2020

Treffibussi Annabellen pihassa!

Treffibussi korona-aikana mahdollistaa asukkaan ja omaisen tapaamisen turvallisesti. Asukkaat ja vieraat ovat kokeneet treffibussissa käynnin iloisena ja mieluisena tapahtumana. Keskustelu mikrofonin välityksellä ja näköyhteys pleksin läpi ovat toimineet hyvin; eli läheisyyden tunne on syntynyt. Pleksin käytön vuoksi ei tarvitse käyttää maskia jolloin kasvot näkyvät hyvin.
Asukkaiden mielipiteet
15.11.2020

Mielipidekysely

Kyselimme tänään Annabellessä asukkaiden mielipidettä kodistamme. Tässä vastauksia kysymykseen, mikä meillä on parhainta.
Elämää entisaikaan
13.11.2020

Lukuhetki Annabellessä

Gulla huutolaistyttö -kirja herätti vilkasta keskustelua asukkaiden keskuudessa. Huutolaislapsen tarina tuntui olevan tuttu monelle ja entisaikojen orpojen kohtalo on liikuttanut monia.
Ruska
4.10.2020

Annabellen syksyn kuulumisia

Kotimatka pitkä niin, ei vastaantulijaa.
Illat sammuvat kylmään hämäryyteen.
Jo tule lohduttamaan, synkkä mieli pujahtaa
syksyiltani yksinäisyyteen.

Kai tulet pian ennenkuin pimeään mä jään
– eihän kaikki kai ole mennyt hukkaan.
Jos löytäisimme toisemme, silloin ehkä nään
keinon jolla kaiken vielä saamme kukkaan.

Otteita Tove Janssonin Syyslaulusta
Kauniit kädet
30.9.2020

Asukaskokous ja syysaskartelua

Kauniina syyskuun päivänä järjestimme asukaskokouksen ja askartelimme syksyn lehdistä tauluja. Rauhallinen yhdessä puuhastelu sai asukkaat mukavasti esittämään omia toivomuksia. Hyvää hoitoa pyydettiin jatkossakin ja luottamuksen tärkeyttä korostettiin. Lempiruuat tulivat tietenkin esille sekä virikkeiden tärkeys ja mielekkyys.
jalkahoito
16.9.2020

Jalkahoitoa

Tänään ja eilen jalkahoitaja Anne on hoitanut asukkaidemme jalat kuntoon. Ihanaa, että tämä ainakin toistaiseksi onnistuu täällä paikan päällä. Koronatilanne huomioitiin niin, että jalkahoitaja käytti kirurgista suu-nenäsuojaa. :)
Katso lisää