Esperi ikäihmiset ja piano
Kuvagalleria

Esperi Hoivakoti Birgitta, Raasepori

Koti ikäihmisille
Hoitaja
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot
Monipuolisesti virikkeitä ja harrastustoimintaa
Koti
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairauksia sairastaville ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua. Kevyt palveluasuminen sopii ikäihmiselle, joka tulee toimeen itsenäisesti. Hoivahenkilöstö on läsnä päiväsaikaan, auttamassa arjen askareissa ja järjestämässä asukkaille monipuolista virkistystoimintaa.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Valitettavasti emme voi järjestää keskiviikon tutustumistilaisuutta. Järjestämme tutustumistilaisuuden hoivakodin avauduttua. Kiitos ymmärtämisestä!
Esperi avaa Raaseporiin Tammisaareen uuden ikäihmisten ja muistisairaiden hoivakodin. Uusi Esperi Hoivakoti Birgitta valmistuu vuonna 2019. Hoivakoti Birgitta tarjoaa kodin 34 ympärivuorokautista hoivaa tarvitsevalle ikäihmiselle. Vakituisen asumisen ohella palveluihin kuuluu lyhytaikainen hoiva-asuminen esimerkiksi sairaalasta kotiutuvalle sekä omaishoitajan loman tai putkiremontin ajaksi.

Lämminhenkinen arki

Asukkaiden hyvinvoinnista vastaa ikäihmisten hoitoon ja ohjaukseen erikoistunut henkilöstö vuorokauden ympäri. Asukkaat otetaan mukaan kaikkiin kodin askareisiin, heidän toimintakykynsä ja vireystilansa huomioiden. Osallistamisen tavoitteena on ylläpitää ja säilyttää asukkaan olemassa olevat voimavarat mahdollisimman pitkään. Kodissa säännöllisesti pidettävät muistelutuokiot, yhteislauluhetket ja tuolijumppatunnit ovat niin asukkaiden kuin henkilökunnankin mieleen. Asukkaille luodaan mielekäs ja toiminnallinen arki, johon kuuluu yhdessäoloa ja monipuolista viriketoimintaa.

Viihtyisä ympäristö

Hoivakoti Birgitta sijaitsee rauhallisella asuinalueella lähellä luontoa. Kodissa jokaisella asukkaalla on käytössään oma tilava huone, invamitoitettu wc-/kylpyhuone sekä tilavat ruokailu- ja oleskelutilat. Turvallisella ja avaralla piha-alueella vietetään yhteisiä juhlia ja nautitaan kesäpäivistä. Esteettömät tilat on suunniteltu ikäihmisten tarpeiden näkökulmasta, turvallisuutta ja asukkaiden omatoimisuuden tukemista silmälläpitäen.