Esperi Hoivakoti Edit, Pietarsaari

Kuulumisia
Taidetta Editissä
28.9.2020

Kesä vaihtuu syksyyn

Kesä vaihtuu hiljalleen syksyyn ja illat pimenevät. On ollut ukkosta ja myrskyä, mutta myös niin kauniita syysiltoja.
Olemme yhdessä kovasti piirtäneet, värittäneet ja maalanneet taidetta. Mukavaa puuhaa säällä kuin säällä ja vain mielikuvitus on rajana.
Pihalta olemme yhdessä asukkaiden kanssa keränneet marjoja ja tämä on ollut mielekästä puuhaa asukkaillemme, ja marjat ovatkin maistuneet hyvin puuron päällä.
Kukat loistossaan
20.6.2020

Juhannus 2020

Valon ja keskikesän juhla. On yötön yö ja kukat Editin pihalla ovat parhaimmillaan. Editin väki toivottaa oikein ihanaa Juhannusta kaikille!

Pään painan ruohikolle
ja oion jalkojain.
En jaksa pohdiskella,
mä tahdon olla vain.

Sen viisaammat voi tehdä,
mä päivän kultaan jään.
Mä tunnen kaikki tuoksut
ja luonnon loiston nään.

– Tove Jansson –
kesän viettoa editissä
2.6.2020

Pihahommia

Nautimme Editissä kesän lämmöstä. Muutamat asukkaat joivat kahvit ja mehut ulkona, toiset ovat lukeneet lehtiä tai muuten viettäneet aikaa pihalla.
Takapihalla
18.5.2020

Kesä tulee kyllä pian!

Ulkoiltu on ahkerasti aina kelin ollessa reilusti plussalla. Editissä on hieno, viihtyisä ja suojaisa takapiha. Asukkaat voivat itsenäisestikin ulkoilla takapihalla, on aidattu ja täten kaikille asukkaille turvallinen.
Vesivärimaalausta
15.4.2020

Leppoisaa keskiviikkoa

Pääsiäisen pyhät on nyt vietetty. Editissä arki sujuu normaaliin rauhalliseen tapaan. Olemme jakaneet Editin asukkaita pienempiin ryhmiin oleskelutiloissa ja ruokailujen aikana. Virikkeitä järjestämme myös pienemmissä ryhmissä. Tänään innostuimme muutaman asukkaan kanssa maalaamaan veriväreillä ja rupattelemaan mukavia.
Pääsiäiskissa
11.4.2020

Lankalauantai

Hoivakoti Editin kolmas pääsiäinen. Yksikönpäällikön poika on toiminut Pääsiäiskissana jo kahtena edellisenä vuonna ja tänäkin vuonna jatkoimme perinnettä. Suloinen kissa on muistanut meidän asukkaita tänäkin vuonna, vaikka harmillisesti ei itse päässytkään paikalle poikkeusoloista johtuen.

Kissalla on ollut kovasti hommia, hän on ahkerasti tehnyt jokaiselle asukkaalle omat pajunoksat kauniilla höyhenillä koristeltuina. Oksaa koristivat myös ihanat vanhanaikaiset pääsiäiskorit.
Ulkoilua Editin sisäpihalla
9.4.2020

Ulkoilua kevätsäässä

Tänään olemme päässeet nauttimaan lämpenevästä ilmasta. Istuskelimme hoivakodin sisäpihalla puutarhatuoleissa ja juttelimme mukavia, ihanaa ja piristävää saada aurinkoa ja raitista ilmaa pitkän talven jälkeen.
Pääsiäisruoho ja kana
7.4.2020

Pääsiäsen aikaa

Nyt kun omaiset eivät ole päässeet vierailemaan on Editin monia asukkaita hienosti muistettu puheluin sekä ihanilla pääsiäisaiheisilla korteilla, kirjeillä ja kukkasilla. Asukkaat ovat näistä todella liikuttuneita ja ilahtuneita. Olemme yhdessä katselleet kortteja ja luettu tervehdykset.
Pääsiäisruohotkin on istutettu ja ne kasvavatkin kovaa vauhtia, suuri valkoinen kana vahtii istutuksiamme kunniapaikalla.
Ulko-ovessa on ohjeistuksia. Vierailijoita ei oteta tällä hetkellä vastaan.
22.3.2020

Editin arkea poikkeusoloissa

Vallitsevan poikkeustilan ja koronaviruksen leviämisen välttämiseksi emme ota vastaan omaisia eikä muitakaan vierailijoita. Näin toimiessamme turvaamme läheistenne sekä heitä avustavan henkilöstön hyvinvoinnin ja turvallisuuden. Asukkaille voi aina soittaa ja jutella henkilökunnan avustuksella.

Att förhidra spridingen av koronavirus tar vi inte imot anhöriga eller andra besökare. Så här säkrar vi boende och personalets hälsä och säkerheten. Vi håller kontakt mellan anhöriga och boenden, med hjälp av personalen.
Katso lisää