Esperi Hoivakoti Edit, Pietarsaari

Takapihalla
18.5.2020

Kesä tulee kyllä pian!

Ulkoiltu on ahkerasti aina kelin ollessa reilusti plussalla. Editissä on hieno, viihtyisä ja suojaisa takapiha. Asukkaat voivat itsenäisestikin ulkoilla takapihalla, on aidattu ja täten kaikille asukkaille turvallinen.
Vesivärimaalausta
15.4.2020

Leppoisaa keskiviikkoa

Pääsiäisen pyhät on nyt vietetty. Editissä arki sujuu normaaliin rauhalliseen tapaan. Olemme jakaneet Editin asukkaita pienempiin ryhmiin oleskelutiloissa ja ruokailujen aikana. Virikkeitä järjestämme myös pienemmissä ryhmissä. Tänään innostuimme muutaman asukkaan kanssa maalaamaan veriväreillä ja rupattelemaan mukavia.
Pääsiäiskissa
11.4.2020

Lankalauantai

Hoivakoti Editin kolmas pääsiäinen. Yksikönpäällikön poika on toiminut Pääsiäiskissana jo kahtena edellisenä vuonna ja tänäkin vuonna jatkoimme perinnettä. Suloinen kissa on muistanut meidän asukkaita tänäkin vuonna, vaikka harmillisesti ei itse päässytkään paikalle poikkeusoloista johtuen.

Kissalla on ollut kovasti hommia, hän on ahkerasti tehnyt jokaiselle asukkaalle omat pajunoksat kauniilla höyhenillä koristeltuina. Oksaa koristivat myös ihanat vanhanaikaiset pääsiäiskorit.
Ulkoilua Editin sisäpihalla
9.4.2020

Ulkoilua kevätsäässä

Tänään olemme päässeet nauttimaan lämpenevästä ilmasta. Istuskelimme hoivakodin sisäpihalla puutarhatuoleissa ja juttelimme mukavia, ihanaa ja piristävää saada aurinkoa ja raitista ilmaa pitkän talven jälkeen.
Pääsiäisruoho ja kana
7.4.2020

Pääsiäsen aikaa

Nyt kun omaiset eivät ole päässeet vierailemaan on Editin monia asukkaita hienosti muistettu puheluin sekä ihanilla pääsiäisaiheisilla korteilla, kirjeillä ja kukkasilla. Asukkaat ovat näistä todella liikuttuneita ja ilahtuneita. Olemme yhdessä katselleet kortteja ja luettu tervehdykset.
Pääsiäisruohotkin on istutettu ja ne kasvavatkin kovaa vauhtia, suuri valkoinen kana vahtii istutuksiamme kunniapaikalla.
Ulko-ovessa on ohjeistuksia. Vierailijoita ei oteta tällä hetkellä vastaan.
22.3.2020

Editin arkea poikkeusoloissa

Vallitsevan poikkeustilan ja koronaviruksen leviämisen välttämiseksi emme ota vastaan omaisia eikä muitakaan vierailijoita. Näin toimiessamme turvaamme läheistenne sekä heitä avustavan henkilöstön hyvinvoinnin ja turvallisuuden. Asukkaille voi aina soittaa ja jutella henkilökunnan avustuksella.

Att förhidra spridingen av koronavirus tar vi inte imot anhöriga eller andra besökare. Så här säkrar vi boende och personalets hälsä och säkerheten. Vi håller kontakt mellan anhöriga och boenden, med hjälp av personalen.