Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Edit, Pietarsaari

22

maaliskuu

2020

Editin arkea poikkeusoloissa

Vallitsevan poikkeustilan ja koronaviruksen leviämisen välttämiseksi emme ota vastaan omaisia eikä muitakaan vierailijoita. Näin toimiessamme turvaamme läheistenne sekä heitä avustavan henkilöstön hyvinvoinnin ja turvallisuuden. Asukkaille voi aina soittaa ja jutella henkilökunnan avustuksella.

Att förhidra spridingen av koronavirus tar vi inte imot anhöriga eller andra besökare. Så här säkrar vi boende och personalets hälsä och säkerheten. Vi håller kontakt mellan anhöriga och boenden, med hjälp av personalen.
Ulko-ovessa on ohjeistuksia. Vierailijoita ei oteta tällä hetkellä vastaan.
Seurakuntien vierailut kun on peruutettu, asukkaat saavat katsoa joka sunnuntai omalla äidinkielellään jumalanpalveluksia tv:stä.
Jumalanpalveluksen seuraamista ja lehtien lukua yhdessä muiden asukkaiden kanssa.

 Hoivakodin arki jatkuu tavalliseen tapaan, koronaviruksesta huolimatta. Hoitajat ovat asukkaille tuttuja ja turvallisia. Järjestämme viriketoimintaa asukkaille, näin päiviin tulee hieman vaihtelua. Kevät ilmojen lämmitessä ulkoilemme takapihan hienolla terassilla, auringon lämmöstä ja grillimakkarasta nauttien. 

Vårdhemmets vardag fortsätter på vanligt vis, oberoenden av corona-virus. Vårdarna är bekantta och trygga åt våra boenden. Vi ordnar fritidsaktiviteter, så vi får omväxling till vardagarna. När våren kommer  så vi slipper ute till det fina terassen njuta av solen och det varma väder, och korvgrillning. 

Siivous
Hoivakodin siivoustoimia on tehostettu, mm. kosketuspinnat desinfioidaan päivittäin.

 

Pese kädet
Se tärkein muistutus meille kaikille!
Asukkaat katsomassa jumalanpalvelusta tv:stä omalla äidinkielellään
Asukkaat kuuntelemassa jumalanpalvelusta omalla äidinkielellään

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Edit, Pietarsaari

Taidetta Editissä
28.9.2020

Kesä vaihtuu syksyyn

Kesä vaihtuu hiljalleen syksyyn ja illat pimenevät. On ollut ukkosta ja myrskyä, mutta myös niin kauniita syysiltoja.
Olemme yhdessä kovasti piirtäneet, värittäneet ja maalanneet taidetta. Mukavaa puuhaa säällä kuin säällä ja vain mielikuvitus on rajana.
Pihalta olemme yhdessä asukkaiden kanssa keränneet marjoja ja tämä on ollut mielekästä puuhaa asukkaillemme, ja marjat ovatkin maistuneet hyvin puuron päällä.
Kukat loistossaan
20.6.2020

Juhannus 2020

Valon ja keskikesän juhla. On yötön yö ja kukat Editin pihalla ovat parhaimmillaan. Editin väki toivottaa oikein ihanaa Juhannusta kaikille!

Pään painan ruohikolle
ja oion jalkojain.
En jaksa pohdiskella,
mä tahdon olla vain.

Sen viisaammat voi tehdä,
mä päivän kultaan jään.
Mä tunnen kaikki tuoksut
ja luonnon loiston nään.

– Tove Jansson –
kesän viettoa editissä
2.6.2020

Pihahommia

Nautimme Editissä kesän lämmöstä. Muutamat asukkaat joivat kahvit ja mehut ulkona, toiset ovat lukeneet lehtiä tai muuten viettäneet aikaa pihalla.
Takapihalla
18.5.2020

Kesä tulee kyllä pian!

Ulkoiltu on ahkerasti aina kelin ollessa reilusti plussalla. Editissä on hieno, viihtyisä ja suojaisa takapiha. Asukkaat voivat itsenäisestikin ulkoilla takapihalla, on aidattu ja täten kaikille asukkaille turvallinen.