Esperi Ikäihmiset 2
Kuvagalleria

Esperi Hoivakoti Etelärinne, Rovaniemi

Koti ikäihmisille
Hoitaja
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot
Monipuolisesti virikkeitä ja harrastustoimintaa
Koti
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairauksia sairastaville ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua. Kevyt palveluasuminen sopii ikäihmiselle, joka tulee toimeen itsenäisesti. Hoivahenkilöstö on läsnä päiväsaikaan, auttamassa arjen askareissa ja järjestämässä asukkaille monipuolista virkistystoimintaa.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Esperi Hoivakoti Etelärinne tarjoaa ympärivuorokautista hoivaa ja turvallista asumista ikääntyneille Rovaniemellä. Lisäksi Etelärinne tarjoaa lyhytaikaista hoivaa ja asumista, mikä on hyvä vaihtoehto esimerkiksi omaishoitajan loman tai kodin remontin ajaksi. Hoivakodissa on yhteensä 12 asukaspaikkaa.

Osaksi Esperi-konsernia yritys liittyi kesäkuussa 2018.

Turvallinen arki

Hoivakodissa työskentelee ikäihmisten hoitoon ja ohjaukseen erikoistunut henkilöstö ympärivuorokautisesti. Toiminnan perustana on kuntouttava ja osallistava työote. Asukkaita kannustetaan osallistumaan yhdessäoloon, viriketoimintaan sekä arjen askareisiin omien voimavarojensa mukaisesti. Yhdessäolo ja aktiivinen tekeminen luovat mielekkään, lämminhenkisen ja turvallisen arjen.

Viihtyisä koti

Jokaisen asukkaan käytössä on oma huone ja invamitoitettu wc-/kylpyhuone. Oman huoneen voi sisustaa haluamallaan tavalla omilla tutuilla tavaroilla. Lisäksi käytössä on viihtyisät yhteistilat sekä kaunis piha-alue. Hoivakoti Etelärinne sijaitsee lähellä rautatieasemaa, noin kilometri keskustasta, lähellä luontoa.