Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Fiona, Kokkola

25

huhtikuu

2020

Elämää poikkeusoloissa, Fionassa

Tällä viikolla on vietetty niin Vapaaehtoisten arvostuspäivää kuin Kirjan ja ruusun päivääkin, koiranpäivää unohtamatta.
Kevät saapuu Kokkolaan (kuva: googlekuvat)

Vaikka poikkeuolojen aikana, meillä Fionassa ei huolta olekaan, olemme osastoineet kerrokset omikseen sekä käytäviä on jaettu omiksi osastoiksi.

Näin huolehdimme niin asukkaiden kuin työntekijöiden turvaväleistä. Sijoittamalla asukkaat ruokailemaan harvemmilla pöytäpaikoilla ja porrastamalla ruokailuja. Ruoka-annoksia viedään myös asukkaiden omiin huoneisiin. Näin turvaamme asukkaiden elämisen Fionassa. Tämä huomioidaan myös henkilökunnan ruokailuissa sekä tauoissa, että henkilökunnan pukuhuoneessa. Liian montaa henkeä ei ole samassa tilassa samanaikaisesti.

 

Tällä viikolla on vietetty Vapaaehtoisten arvostuspäivää 20.04.20 ja Koiranpäivää 24.04.20.

Ennen poikkeusoloja myös Hoivakoti Fionassa vieraili monia vapaaehtoisia ilahduttamassa vanhuksia. Vapaaehtoiset mm.vievät vanhuksia ulkoilemaan, lukevat lehdistä uutiset ja juttelevat päivän aiheista sekä muistelevat vanhoja asioita. Meillä on myös pyörinyt lukupiiri, mikä myös on tauolla poikkeusaikana. Lukupiiri on ollut pidetty tarinahetki, josta vanhukset ovat pitäneet hyvin paljon.

Tästä toiminnasta haluamme koko Fionan hoivahenkilöstö ja asukkaat kiittää sydämen täydeltä. Toivomme, että poikkeusolot saadaan kunnialla päättymään onnistuneesti ja toivotamme uudet ja vanhat vapaaehtoistoimijat meille viettämään aikaa asukkaiden kanssa. Molemmista kerroksista löytyy myös pianot, joten soitto- ja laulutaitoiset vapaahetoiset ovat myös lämpimästi tervetulleita.

Kaverikoira
Koiranpäivää vietettiin 24.04.20 (kuva: pirkka.fi, kaverikoira kirjoituksesta )

 

Koiranpäivää vietettiin 24.04.20

Koiranpäivää on vietetty vuodesta 2007. Koiranpäivällä Kennelliitto haluaa muistuttaa ihmisen parhaan ystävän merkitystä ja erilaisista rooleista ihmisen elämässä ja yhteiskunnassa.

Koiria on koulutettu avustamaan erilaisiin tehtäviin mm.sokeain avuksi ja diabeteskoiriksi. Koirista on myös seuraa ja ne auttavat rauhoittumaan. Hoivakoti Fionassa on vieraillut myös koirakaverit ja heidän omistajat. Koirien vierailu on aina mieluinen hetki. Koirat ovat ystävällisiä ja rauhallisia. Monen vanhuksen kotona on myös ollut koiria ja tämä kirvoittaa muistoja mieleen, joita kerrotaan innokkaasti koirakavereille ja heidän omistajilleen.

 

Tästä heille isot kiitokset!

 

Koirakaveri2
Koirakaverit ovat mieluisia vieraita myös vanhuksille. (kuva: tuima.fi - koirakaveri tuo iloa arkeen)

 

Meihin voi aina olla yhteydessä, jos omistaa hyväluontoisen, rauhallisen koiran, niin sovitaan koiravierailuista poikkeusolojen jälkeen. Vanhusten on hyvä tietää, että poikkeusolot päättyvät ja ohjelmaa sekä elämää on myös poikkeusolojen jälkeen. Mutta tällä hetkellä pidetään toisistamme hyvää huolta ja välitettään toisistamme pitämällä etäyhteyksiä yllä puheluiden, korttien ja kirjeiden välityksellä.

 

 

Me hoitajat pidämme asukkaista huolta, pitäkää omaiset myös itsestänne huolta!

 

Huolehdi itsestäsi

Lämmintä kevättä kaikille ja vappua valmistelemaan!

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Fiona, Kokkola

Jouluaskartelua
3.12.2020

Tule Joulu kultainen

Kodissamme Fionassa valmistaudutaan Jouluun askartelemalla ja sisustamalla yhteisiä tiloja joulukoristeilla. Tänä vuonna asukkaat ovat tehneet seinille poroja sekä askarrelleet kuusen kartongista ja koristeista. Saimme pitää muutaman viikon kodissamme ilostuttamassa virikeopiskelija Aadaa, joka keksi asukkaille jos jonkinmoista puuhaa. Asukkailta suuri kiitos Aadalle!
Hoivakoti Fiona Kokkola bingon pelaamista
1.7.2020

Kesän kuulumisia

Kesäkuulumisia Fionasta. Olemme saaneet lähes koko kesäkuun nauttia mahtavista kesäsäistä, joka on mahdollistanut meille paljon ulkoilua sekä mukavia terassihetkiä.