Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Fiona, Kokkola

2

marraskuu

2019

Talvi tulla jolkottaa

Viime aikoina olemme saaneet lumisateita ja kuiskauksia talvesta myös tänne keskipohjanmaan alueelle. Kelit ovat olleet kurjia, joten sisällä on keksitty erilaisia virikkeitä asukkaille.

Fionan asukkaat ovat päässeet yhdessä ohjaajien kanssa rakentamaan lintulaudan ja valmistuttuaan se löysikin paikan terassin läheisyydestä, missä se onkin kerännyt siivekkäitä ruokailijoita. Salin ikkunoista on mukava seurata pikkulintujen touhuja.

Lintulaudan_valmistusta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koska ulkona keli ei ollut Pyhäinpäivänä suosiollinen ulkoilulle, henkilökunta järjesti asukkaille bingon päiväkahvien päälle. Onni suosi monta pelaajaa, vaikka hetkittäin tuntuikin ettei osumia tule. Yhdessä kuitenkin päästiin bingovoittoja valitsemaan useammankin voittajan kanssa.

Pyhäinpäivän_bingoa
Onko onni myötä?

 

Ajatukset, näin Pyhäinpäivänä, ovat kuitenkin läheisissä poisnukkuneissa ja ulkona palavat lyhdyt tuovat tunnelmaa pimenevään iltaan. Ja osan kanssa muisteltiin omia läheisiä, ja kerrottiin tarinoita.

Hoivakoti Fiona toivottaa kaikille oikein hyvää ja rauhallista Pyhäinpäivää.

Ehkäpä saamme vielä kauniin lumipeitteenkin kaunistamaan luontoa.

Lammikon pinta jääpeiton saa,
hiutaleet pilvellä tanssahtaa.
Kun pakkanen rukkasta rummuttaa,
niin kovaksi jäätyy huurteinen maa.
Kun pakkanen tarpeeksi tömistää,
niin lammikon pinnalla vahva on jää.
Hoivakoti_fionan_lintulauta

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Fiona, Kokkola

Jouluaskartelua
3.12.2020

Tule Joulu kultainen

Kodissamme Fionassa valmistaudutaan Jouluun askartelemalla ja sisustamalla yhteisiä tiloja joulukoristeilla. Tänä vuonna asukkaat ovat tehneet seinille poroja sekä askarrelleet kuusen kartongista ja koristeista. Saimme pitää muutaman viikon kodissamme ilostuttamassa virikeopiskelija Aadaa, joka keksi asukkaille jos jonkinmoista puuhaa. Asukkailta suuri kiitos Aadalle!
Hoivakoti Fiona Kokkola bingon pelaamista
1.7.2020

Kesän kuulumisia

Kesäkuulumisia Fionasta. Olemme saaneet lähes koko kesäkuun nauttia mahtavista kesäsäistä, joka on mahdollistanut meille paljon ulkoilua sekä mukavia terassihetkiä.