Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Esperi Hoivakoti Frosterus tarjoaa ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa ikäihmisille Kärsämäellä. Tehostettu palveluasuminen sopii ikääntyneille ja muistisairaille, joilla on heikentynyt toimintakysyä tai muistisairaus, minkä vuoksi tarvitsee tukea ympärivuorokauden. Vakituisen asumisen ohella palveluvalikoimaan kuuluu myös lyhytaikainen asumispalvelu, joka on hyvä ratkaisu esimerkiksi sairaalasta kuntoutumisen tai omaishoitajan loman ajaksi. Kodissa on 34 asukaspaikkaa.

Lämminhenkinen arki

Hoivakodissa työskentelee ikäihmisten hoitoon ja ohjaukseen erikoistunut ammattihenkilöstö. Toiminta perustuu kuntouttavaan ja osallistavaan työotteeseen. Asukkaita kannustetaan osallistumaan arjen askareisiin, yhdessäoloon ja harrastustoimintaan. Mielenkiintoiset vierailijat, tuolijumppahetket ja yhteiset juhlat tuovat iloa niin asukkaiden kuin hoitajienkin arkeen. Tavoitteena on ylläpitää olemassa olevat voimavarat mahdollisimman pitkään. 

Viihtyisä koti 

Jokaisen käytössä on oma tilava huone, esteetön wc-/kylpyhuone sekä viihtyisät ruokailu- ja oleskelutilat. Tilat on suunniteltu ikäihmisten tarpeiden näkökulmasta, esteettömyys ja turvallisuus huomioiden. Kauniilla piha-alueella nautitaan päivistä ja kahvihetkistä. Hoivakoti sijaitsee keskustassa kaikkien palveluiden välittömässä läheisyydessä.