Hoivakoti Haapalehto Esperi Oulu
Kuvagalleria

Esperi Hoivakoti Haapalehto, Oulu

Koti ikäihmisille
Hoitaja
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot
Monipuolisesti virikkeitä ja harrastustoimintaa
Koti
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairauksia sairastaville ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua. Kevyt palveluasuminen sopii ikäihmiselle, joka tulee toimeen itsenäisesti. Hoivahenkilöstö on läsnä päiväsaikaan, auttamassa arjen askareissa ja järjestämässä asukkaille monipuolista virkistystoimintaa.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla on usein käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Hoivakoti tutuksi

Tervetuloa tutustumaan hoivakotiimme keskiviikkona klo 14. Jos haluat tietää lisää iltapäivän ohjelmasta, soita 050 412 7407 tai lähetä sähköpostia margit.pihlajaniemi@esperi.fi.

Kodin kuulumisia

Esperi Hoivakoti Haapalehto tarjoaa ikääntyneille asumispalvelua ja ympärivuorokautista hoivaa kauniissa ympäristössä Oulun Haapalehdossa. Hoivakodissa on 32 asukaspaikkaa. Haapalehto toimii vuonna 2009 rakennetuissa kodinomaisissa ja nykyaikaisissa tiloissa.

Turvallinen arki

Lämminhenkinen ja ammattitaitoinen hoivahenkilöstö huolehtii asukkaista yksilöllisen hoiva- ja palvelusuunnitelman mukaisesti. Henkilöstön erikoisosaamista on muun muassa varhaisessa vaiheessa diagnosoitujen muistisairaiden hoito. Toiminta perustuu kuntouttavaan ja osallistavaan työotteeseen. Haapalehdossa asukkaat osallistuvat arjen askareisiin, yhdessäoloon ja viriketoimintaan oman jaksamisensa puitteissa. Tavoitteena on säilyttää asukkaan olemassa olevat voimavarat mahdollisimman pitkään. Monipuolinen tekeminen arjessa luovat asukkaille mieluisan arjen.

Viihtyisä ympäristö

Yleistilojen sisustus- ja kalusteratkaisujen lähtökohtana on turvallisuus, omatoimisuus ja kodinomaisuus. Lisäksi hoivakodin oma yksityinen, aidattu piha-alue kukkaistutuksineen ja kasvimaineen mahdollistaa asukkaiden vapaan liikkumisen ulkona. Haapalehdossa on asukkaiden omien huoneiden lisäksi viihtyisät ruokailu- ja oleskelutilat, jotka mahdollistavat monipuolisen virike- ja kuntoutustoiminnan sekä pitävät yllä asukkaiden fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä.

Hoivakoti sijaitsee rauhallisella paikalla kauniilla mäntykankaalla, hyvien ulkoilumahdollisuuksien läheisyydessä. Myllyojan ostoskeskus ja Myllyojan kirkko seurakuntatiloineen sijaitsevat kävelymatkan päässä Haapalehdosta. Linja-autoreitit kulkevat vain muutaman sadan metrin päässä.

Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.
Lue lisää Oulun palvelusetelistä täältä.