Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Esperi Hoivakoti Harjus on uusi ikäihmisten ja muistisairaiden hoivakoti, joka avautui helmikuussa 2022 Vantaan Nikinmäkeen. Harjus tarjoaa ympärivuorokautista asumispalvelua 68 ikääntyneelle, jotka tarvitsevat apua ja tukea kaikkina vuorokaudenaikoina. Tehostettu palveluasuminen sopii esimerkiksi ikääntyneille, joilla on heikentynyt toimintakyky tai muistisairaus. Vakituisen asumisen ohella tarjotaan lyhytaikaista asumispalvelua, joka on hyvä ratkaisu esimerkiksi omaishoitajan loman tai sairaalasta kuntoutumisen ajaksi.

Turvallinen arki

Ammattitaitoinen henkilöstö pitää huolta asukkaiden hyvinvoinnista ympärivuorokautisesti. Hoivakodissa toimitaan kuntouttavalla ja osallistavalla työotteella, joiden avulla pyritään säilyttämään asukkaan jäljellä olevat voimavarat ja toimintakyky mahdollisimman pitkään. Hoivakodissa järjestetään harrastustoimintaa, ulkoillaan, vietetään juhlia ja tehdään yhdessä arjen askareita. Asukkaat osallistuvat kaikkeen toimintaan omien voimavarojensa puitteissa. 

Turvallinen ympäristö

Hoivakoti on kaksikerroksinen kokonaisuus, jossa on huomioitu mm. esteettömyys, kodinomaisuus ja omatoimisuuden tukeminen. Jokaisen asukkaan käytössä on oma, esteetön huone, wc-/kylpyhuone ja avarat yhteistilat sekä sauna. Osassa asukashuoneita on minikeittiö. Kodin sijainti on Lahdentien varrella ja läheltä löytyy hyvät ulkoilumaastot. Asukkaiden käytössä on myös viihtyisä ja aidattu piha-alue sekä parvekkeet. Harjuksen naapurustossa on Siimapuiston päiväkoti ja muutaman sadan metrin päässä ruokakauppa.

Tutustu tästä tiloihimme virtuaaliesittelyn muodossa!

Hoivakoti Esperi ulkokoriste
Kodin ulkoilualueella on mm. huvimaja ja kesäkeittiö. Lisäksi upea ikäihmisille sopiva kuntoilualue välineineen!