Hoivakoti Hirvelä Esperi Kouvola kasvit
Kuvagalleria

Esperi Hoivakoti Hirvelä, Kouvola

Koti ikäihmisille
Hoitaja
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot
Monipuolisesti virikkeitä ja harrastustoimintaa
Koti
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairauksia sairastaville ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua. Kevyt palveluasuminen sopii ikäihmiselle, joka tulee toimeen itsenäisesti. Hoivahenkilöstö on läsnä päiväsaikaan, auttamassa arjen askareissa ja järjestämässä asukkaille monipuolista virkistystoimintaa.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla on usein käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Valitettavasti emme voi järjestää keskiviikon tutustumistilaisuutta. Keskitymme tarjoamaan parasta mahdollista hoivaa asukkaillemme. Kiitos ymmärtämisestä!
Esperi Hoivakodit Henkilöstö
Meillä on vapaita paikkoja. Soita ja kysy lisää palveluistamme!

Kodin kuulumisia

Esperi Hoivakoti Hirvelä tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista ikäihmisille. Asukkaina on ikäihmisiä, joilla on esimerkiksi dementoiva sairaus, muistihäiriöitä tai psyykkisiä ongelmia. Hoivakoti Hirvelä tarjoaa turvallisen ja kodinomaisen asuinympäristön maaseudulla. Hoivakodissa on yhteensä 16 asukaspaikkaa. Hirvelä tarjoaa mahdollisuuden myös lyhytaikaisen hoivan tarpeeseen, esimerkiksi omaishoitajien lomien ajaksi.

Hoivakoti Hirvelä aloitti toimintansa vuonna 2006, osaksi Esperi-konsernia yritys liittyi joulukuussa 2015.

Turvallinen arki

Palvelun lähtökohtana on parantaa ja turvata asukkaan elämänlaatu ja hyvinvointi kuntouttavan hoiva- ja hoitotyön keinoin, asukkaan voimavarat huomioiden. Asukkaiden omatoimisuutta tuetaan kaikissa päivittäisissä toimissa. Asukkaille luodaan mielekäs ja toiminnallinen arki, johon kuuluu yhdessäoloa ja monipuolista toimintaa sekä ajanvietettä. Jokaiselle asukkaalle tehdään yksilöllinen hoito-, palvelu- ja kuntoutussuunnitelma. Hoivakodissa työskentelee ikäihmisten hoitoon ja ohjaukseen erikoistunut henkilöstö.

Viihtyisä koti

Hoivakoti Hirvelän ympäristö on rauhallinen ja turvallinen. Asukkaiden käytössä on valoisat huoneet ja avarat yhteistilat. Yhteisissä tiloissa harrastetaan, vietetään juhlia ja seurustellaan. Tilat on suunniteltu ikäihmisten tarpeiden näkökulmasta, turvallisuutta ja kodinomaisuutta silmälläpitäen. Hoivakotia ympäröi oma iso, viihtyisä puutarha, joka mahdollistaa ulkoilun ympäri vuoden. Oman pihan istutuksia hoidetaan yhdessä ja ulkosalla nautitaan päiväkahveja ja vietetään juhlia.

Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.