Esperi Ikäihmiset tanssit
Kuvagalleria

Esperi Hoivakoti Hopiatuuli, Kurikka

Koti ikäihmisille
Hoitaja
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot
Monipuolisesti virikkeitä ja harrastustoimintaa
Koti
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairauksia sairastaville ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua. Kevyt palveluasuminen sopii ikäihmiselle, joka tulee toimeen itsenäisesti. Hoivahenkilöstö on läsnä päiväsaikaan, auttamassa arjen askareissa ja järjestämässä asukkaille monipuolista virkistystoimintaa.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla on usein käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Valitettavasti emme voi järjestää keskiviikon tutustumistilaisuutta. Keskitymme tarjoamaan parasta mahdollista hoivaa asukkaillemme. Kiitos ymmärtämisestä!

Kodin kuulumisia

Esperi Hoivakoti Hopiatuuli tarjoaa ympärivuorokautisia asumis- ja hoivapalveluita ikääntyneille. Hopiatuuli tarjoaa viihtyisän kodin Kurikassa 25 ikäihmiselle. Hoivakoti on aloittanut toimintansa vuonna 2007, osaksi Esperi-konsernia yritys liittyi vuonna 2014.

Lämminhenkinen arki

Ammattitaitoinen henkilökunta huolehtii asukkaista vuoden jokaisena päivänä ja jokaisena hetkenä. Hoivakodissa toimitaan kuntouttavan ja osallistavan hoitotyön otteella. Asukkaita kannustetaan osallistumaan hoivakodin askareisiin ja yhteiseen tekemiseen omien voimavarojensa mukaisesti.Asukkaille luodaan mielekäs ja toiminnallinen arki, johon kuuluu yhdessäoloa ja monipuolista viriketoimintaa.

Yksikön puutarha luo lisäviihtyvyyttä arkeen. Puutarha suihkualtaineen ja kävelyreitteineen sekä asfaltoitu piha puutarhakalusteineen ovat ahkerassa käytössä. Kesäisin asukkaiden toiminnallisuutta lisää myös puutarhaterapia. Asukkaat saavat istuttaa omaan kukkapenkkiin kävelyreitin varteen mieleisiä kukkia ja hoitaa niitä läpi kesän.

Viihtyisä ympäristö

Asukkailla on käytössä tilavat huoneet ja viihtyisät oleskelutilat sekä ulkoilualueet. Asukas voi sisustaa huoneensa omilla muistoesineillä ja kalusteilla. Talon sydämessä sijaitsee 120 m² juhlasali virkistys-, ruokailu- ja juhlakäyttöön. Tilojen ja pihan suunnittelussa on huomioitu asukkaiden liikuntarajoitteisuus, näin asukkaat pääsevät liikkumaan alueella esteettömästi. Kukat ja kasvit sekä jokeen virtaava puro täydentävät pihan viihtyvyyttä. Piha mahdollistaa myös monipuolisesti kesäjuhlien järjestämisen.

Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen. Tutustu palveluseteliin tarkemmin tästä!