Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Esperi Hoivakoti Ilola on viihtyisä ikäihmisten hoivakoti, joka sijaitsee Kauvatsalla, keskellä luonnonkaunista maalaismaisemaa. Tarjoamme tehostettua palveluasumista, jolloin henkilöstömme on asukkaiden apuna ympärivuorokautisesti. Asuminen Ilolassa voi olla pitkäaikaista, mutta palveluun kuuluvat myös intervallihoidot, kuntoutusjaksot sekä yksilöllinen saattohoito. Ammattitaitoiseen henkilökuntaan kuuluu sairaanhoitajia ja lähihoitajia, ja käytettävissä on sekä perusterveydenhuollon että erikoissairaanhoidon tarjoamat palvelut.

Turvallinen arki

Toiminnan lähtökohtina ovat yksilöllisyys, omahoitajuus sekä kuntouttava hoitotyö. Jokaisella asukkaalla on omahoitaja, joka vastaa kunkin asukkaansa hoitokokonaisuudesta. Omaiset ovat tärkeänä voimavarana asukkaille ja heidät otetaan aktiivisesti mukaan arkeen. Jokainen asukas huomioidaan yksilönä, kunnioittaen jokaisen toiveita ja tarpeita.

Kuntouttava työote on ulotettu kaikkiin arjen toimintoihin. Viikottainen yhteistyö seurakunnan, kansalaisopiston ja erilaisten vapaaehtoistoimijoiden kanssa tuo monipuolisuutta ja virkistystä asukkaiden arkeen. Luonnonläheisyys ja kiinteistön laajat piha- ja terassialueet mahdollistavat turvallisen päivittäisen ulkoilun vuodenajasta riippumatta.

Viihtyisä koti

Valoisat ja esteettömät yhdessä kerroksessa olevat tilat luovat turvallisen ympäristön asukkaille. Osa huoneistoista sopii erinomaisesti myös pariskunnille. Lähialue on vehreää ja idyllistä ja kävelyretkiä tehdään oman pihapiirin lisäksi silloin tällöin kauemmaksikin. Kauniissa maisemissa on ihana viettää yhdessä aurinkoisia kahvihetkiä.

Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.