Esperi Hoivakoti Jaatinen, Pyhäjärvi

Kuulumisia

Takaisin kodin sivulle

6

marraskuu

2019

Syksyn ja alkutalven tarinaa

Syksy kääntyi talveksi täällä Pyhäjärvellä. Pakkanen on paukkunut tällä viikolla jo 10 asteen lukemissa. Ulkona on hieman valoisampaa, kun luntakin on vähän. Syksyn aikana olemme touhuilleet monenlaista mukavaa. Vanhustenviikolla lokakuun alussa osallistuimme mm. vanhusten yhteiseen ulkoilupäivään tikkupullan paiston merkeissä. Saimme vieraaksemme paikallisen kukkakauppayrittäjän, Hannan, joka loihti asukkaidemme kanssa ihania kukka-asetelmia silmäniloksi ruokasaliimme.

Syksyn aikana meillä on vieraillut mm- paikallinen taiteilija AimoJuhani Maksimainen. Hän on lausunut runoja ja esittänyt lauluja. Myös hengellisen musiikin esittäjiä on käynyt. Viime viikonloppuna vietimme pyhäinpäivää. Sytytimme vuodenaikana poisnukkuneiden asukkaiden muistoksi kynttilät. Lähestyvän joulunkin makuja olemme maistelleet mm. porkkanalaatikon ja torttujen muodossa. Loppuvuoden aikana saamme vieraaksemme ainakin eläkeläisten kuoron. Ennen joulua pääsemme nauttimaan mieslaulajien joulukonsertista ja seurakunnan kauneimmista joululauluista.
Ammatillaisen johdolla
kynttilä

20

elokuu

2019

Päiväkahvit

Auringon pilkistäessä pilvien lomasta nautittiin Hoivakoti Jaatisessa tänään päiväkahvit ulkona.
kahvit ulkona

Pyhäjärvellä on vietetty elokuuta hyvin vaihtelevassa säässä. Eilen vettä satoi koko päivän, eikä ulkoilemaan oikein päästy. Eihän me toki sokerista olla, ja siksi uhmattiinkin tänään sadepilviä ja päätettiin juoda päiväkahvit ulkosalla. Aurinko alkoikin paistamaan iltapäivällä ihanan lämpimästi, Mikäpä tämän mukavampi tapa viettää loppukesän päivää, kuin nautiskella kupponen kahvia ulkosalla hyvässä seurassa.

28

kesäkuu

2019

Bingoperjantai

Tänä perjantaina pelattiin Hoivakoti Jaatisessa Bingoa. Meitä oli ilahduttamassa myös Eevert- poika, joka bongasi pöydältä pääpalkinnon.
Perjantaina pelattiin Bingoa

Bingon pelaaminen on mukavaa hommaa. Bingohan on kehitetty italiassa 1500- luvulla, mutta Suomeen tämä onnenpeli on tullut vasta 1900-luvulla. Ja jokainen tämän pelin pelaamisen varmasti osaa.

Riemunkiljahdukset ja naurunpyrskähdykset täyttivät hoivakotimme aulan, kun asukkaat olivat kokoontuneet pelaamaan bingoa talon aulatilaan Pirkko- hoitajan johdolla. Ja eihän bingo ole mitään ilman palkintoja. Pääpalkinto kiehtoi myös Eevert- poikaa, joka vieraili tänään talossamme. Jokainen osallistuja sai toki suunsa makeaksi ja kaikenlisäksi hyvän mielen. Bingon peluun jälkeen tarjolla olivat vielä pullakahvit, eilen talossa leivottujen korvapuustien kera :)