Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Esperi Hoivakoti Joutsenon Suvanto tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista ikäihmisille ja muistisairaille. Palveluihimme kuuluvat tehostettu palveluasuminen ja lyhytaikaishoiva. Joutsenon Suvanto on turvallinen ja viihtyisä koti Jänhiälän kylässä, Lappeenrannassa. Kodissa on yhteensä 16 asukaspaikkaa.

Turvallinen arki

Asukkaille luodaan mielekäs ja toiminnallinen arki, johon kuuluu yhdessäoloa sekä monipuolista harrastus- ja viriketoimintaa. Kodissa säännöllisesti pidettävät muistelutuokiot, yhteislauluhetket ja tuolijumppatunnit ovat kaikkien mieleen ja luovat arjesta tunnelmallisen.

Hoitotyötä ohjaa ihmiskäsitys, jossa huomioidaan niin fyysinen, psyykkinen, sosiaalinen kuin myös henkinen olemus. Jokainen ihminen on ainutkertainen ja ainutlaatuinen. Kodissa työskentelee ikäihmisten hoitoon ja ohjaukseen erikoistunut henkilöstö. Muistisairaiden hoitoon on kouluttauduttu TunteVa-toimintamallin ja logoterapian oppien mukaisesti. Jokaiselle asukkaalle laaditaan yksilöllinen palvelun toteuttamissuunnitelma.

Maukkaat ateriat ja leivonnaiset valmistetaan yhdessä, kodin omassa keittiössä.

Viihtyisä koti

Hoivakodin ympäristö on rauhallinen ja turvallinen. Jokaisella asukkaalla on oma huone, jossa on wc- ja suihkutilat. Talossa on 13 yhden hengen ja kaksi kahden hengen huonetta, jotka asukkaat voivat sisustaa omilla tärkeillä tavaroillaan. Kodin yhteistiloissa harrastetaan, vietetään juhlia ja seurustellaan. Hoivakotia ympäröi iso, viihtyisä puutarha, joka mahdollistaa ulkoilun ympäri vuoden.

Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.