Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Hoivakoti Kanavanranta tarjoaa tehostettua palveluasumista 42 ikäihmiselle ja muistisairaalle Lempäälässä. Lisäksi kodissa on 24 palveluasumisen asukaspaikkaa itsenäisemmin toimeen tuleville ikääntyneille. Palveluasumisessa apua ja tukea on saatavilla päiväsaikaan. Vakituisen asumisen ohella palveluvalikoimaan kuuluu lyhytaikainen asumispalvelu, joka on hyvä ratkaisu esimerkiksi sairaalasta kuntoutumisen tai omaishoitajan loman ajaksi.

Turvallista asumista

Koulutetut ja kokeneet hoivatyön ammattilaiset työskentelevät kuntouttavan hoitotyön otteella. Asukkaat osallistuvat omien voimavarojensa mukaan arjen askareisiin sekä virike- ja harrastustoimintaan. Keskeistä hoitotyössä on pyrkiä säilyttämään asukkaan olemassa olevat voimavarat mahdollisimman pitkään. Yhdessäolo ja virikkeellinen toiminta, kuten erilaiset ryhmät, yhteiset juhlat ja vierailevat esiintyjät luovat asukkaille mielekkään ja turvallisen arjen.

Viihtyisä koti

Hoivakoti sijaitsee Lempäälän keskustan tuntumassa. Läheltä löytyy kaunista luontoa ja vesistöä. Turvallisella piha-alueella ulkoillaan ja vietetään aikaa yhdessä.

Asukkailla on käytössään oma tilava huone, esteetön wc-/kylpyhuone sekä yhteiset viihtyisät ruokailu- ja oleskelutilat sekä sauna. Tehostetun palveluasumisen asukashuoneet ovat kooltaan 21,5 m2 ja palveluasumisen asunnot 26-35,5 m2. 1. kerroksen yhteisissä tiloissa sijaitsee myös kuntosali, joka on asukkaiden käytössä. Tilat on suunniteltu esteettömiksi, turvallisiksi ja kodinomaisiksi. Korkeat ikkunat yhteisissä tiloissa sekä ruokailutilassa tuovat luonnonvaloa paljon sisätiloihin lisäämään viihtyisyyttä. 

Tutustu tästä tiloihimme virtuaaliesittelyn muodossa!

Itsenäistä vuokra-asumista

Asunnot ovat 26,5- 36 neliöisiä ja soveltuvat yksinasuvalle tai pariskunnalle. Asunnot on rakennettu esteettömiksi ja turvallisiksi ikäihmisille. Kanavanrannan itsenäinen vuokra-asuminen sopii ikääntyneille, jotka tarvitsevat tukea itsenäiseen asumiseen, mutta eivät vielä täytä kriteereitä kunnan järjestämään palveluasumiseen. Ikäihminen asuu itsenäisesti omassa asunnossaan ja valitsee asumisensa rinnalle tarvittavia palveluita, kuten hoiva-, siivous- ja ruokapalveluita. Asukas voi vuokrata itselleen asunnon, johon liittyy kiinteähintainen hoivapaketti. Kysy lisätietoja yksikönjohtajalta!

Esperin ikäihmisten palveluiden asukas.
Tarjoamme myös itsenäisempää vuokra-asumista ikääntyneille. Kysy lisää!