Esperi Hoivakoti Kanavanranta, Lempäälä

Hoivakoti Kanavanranta Lempaala nojatuolit

Kokemuksia

Muistisairas vaimoni Sirkka siirrettiin kunnan toimesta Hoivakoti Kanavarantaan tehostetun palveluasumisen yksikköön. Tuolloin Kanavarannan johtaja Mira-Susanna Uitto otti minuun yhteyttä ja kertoi hoivakodin ylimmän kerroksen vapaista vuokra-asunnoista, jotka on tarkoitettu ikäihmisille. Nyt asun 26 neliön yksiössä samassa rakennuksessa, jossa vaimoni. Käyn päivittäin vierailemassa hoivakodissa Sirkan luona, kun hän vielä tunnistaa minut. Onhan meillä yhteistä taivalta jo 66 vuotta takana.

Kanavarannassa henkilökunta on ystävällistä johtajasta lähtien. Mielestäni hoivakotiin on valikoitunut luonteeltaan ja kärsivällisyydeltään juuri oikeat ihmiset hoitajiksi ikäihmisten pariin. Kokonaisuudessaan Sirkka on saanut hyvää hoitoa Kanavarannassa.
Pauli Kuitunen 89v, asukkaan omainen
Etsin 90 vuoden molemmin puolin oleville vanhemmilleni muutaman kuukauden turvallista asuinvaihtoehtoa kodin putkiremontin ajaksi. Tehtävä tuntui aivan epätoivoiselta; ei ollut tilaa ja jos oli niin pieni huone oli kalustamaton ja vain yhdelle. Tilapäisasumiseen kahdelle ei tuntunut vaihtoehtoja olevan eikä kotikunnan palvelujen kautta vaihtoehtoa ollut tarjolla.

Sattumalta sain vinkin Lempäälän Esperistä, josta löytyi aivan upea uusi, tilava ja kauniisti ja käytännöllisesti kalustettu ja hyvin varusteltu, tilava yksiö. Yksiössä voi viettää aivan oman arjen mukaista elämää – ja sinne järjestyi helposti myös oma tv, josta voi katsoa itselle tärkeät ohjelmat. Palveluja oli mahdollisuus valita juuri vanhempieni tarpeiden mukaan, turvarannekkeesta päivittäisiin, ravitseviin aterioihin.

Henkilökunta on osoittautunut työnsä selvästi ilolla tekeväksi ja osaavaksi, ja saanut vanhemmiltani kehuja. Myös minulla on ollut ihanan helpottunut olo, kun tiedän heidän olevan hyvässä hoidossa – turvallisessa ”täysihoitolassa”, jossa on viikoittain myös kaikille yhteisiä, virkistäviä iltapäivän ohjelmallisia tuokioita. Heidän ensimmäisenä hoitopaikan kokemuksenaan tämä antaa valoisan kuvan tuleviin vuosiin.
Anne Laaksonen, asukkaan omainen
Mieheni on ollut omaishoitajan vapaat Esperin Palvelukeskus Kielossa sekä Hoivakoti Kanavarannan lyhytaikaisessa hoiva-asumisessa. Kanavanranta on todella kaunis ja viihtyisä paikka, jossa mieheni on viihtynyt. Mieheni kertoi palatessa kotiin, että haluaa mennä Kanavarantaan jatkossakin ”hotellilomalle” ja oli kuulemma hoitajan kanssa käynyt myös katsomassa kanavaa eli ulkoilukin oli toteutunut hyvin lyhytaikaisen hoiva-asumisen aikana.

Jokainen omaishoitaja tietää, miten tärkeää on laadukas hoitopaikka ja minne omainen menee mielellään. Se on myös paras tae siitä, että myös omaishoitaja tuntee olevansa lomalla, kun ei tarvitse miettiä, miten oma läheinen voi hoitopaikassa. Minulla ja miehelläni on hyvä käsitys kaikista Esperin kodeista, missä mieheni on ollut vapaiden ajan. Koulutukseni ansiosta olen kriittinen ja tarkastelen hoivaa laajasti. Esperi kestää sen hyvin.
Seija Telaranta, asukkaan omainen (THM, lehtori, eläkkeellä)
Tampere