Hoivakoti Kärjenpuisto Seinäjoki piha-alue
Kuvagalleria

Esperi Hoivakoti Kärjenpuisto, Seinäjoki

Koti ikäihmisille
Hoitaja
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot
Monipuolisesti virikkeitä ja harrastustoimintaa
Koti
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua. Kevyt palveluasuminen sopii ikäihmiselle, joka tulee toimeen itsenäisesti. Hoivahenkilöstö on läsnä päiväsaikaan, auttamassa arjen askareissa ja järjestämässä asukkaille monipuolista virkistystoimintaa.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Esperi Hoivakodit Henkilöstö
Meillä on vapaita paikkoja. Soita ja kysy lisää palveluistamme!

Kodin kuulumisia

Esperin ensimmäinen hoivakoti ikäihmisille avattiin Seinäjoella vuonna 2003. Hoivakoti muutti uusiin tiloihin Kärjenpuistoon lokakuussa 2008 ja sai nimekseen Esperi Hoivakoti Kärjenpuisto. Kärjenpuistossa on kaksi ryhmäkotia, Vinttikammari ja Peräkammari. Hoivakoti tarjoaa 26 ympärivuorokautista asukaspaikkaa muistihäiriöisille ikäihmisille. Vakituisen asumisen ohella palveluvalikoimaan kuuluu lyhytaikainen asumispalvelu esimerkiksi omaishoitajan vapaan ajaksi.

Lämminhenkinen arki

Kärjenpuisto on kodinomainen hoivakoti, jonka iloinen, muistisairaiden henkilöiden hoitoon erikoistunut moniammatillinen henkilökunta pitää huolta asukkaista ympärivuorokauden. Toiminnan lähtökohtana on osallistava ja kuntouttava työote. Tavoitteena on säilyttää asukkaan jäljellä olevat voimavarat mahdollisimman pitkään. Kannustamme asukkaita osallistumaan yhdessäoloon ja yhdessä tehdään arjen askareita. Teemme yhteistyötä Fysioksen kanssa ja fysioterapeutti käy yksikössä viikottain. Suosikkihetkiä ovat mm. musiikkihetket, eläinvierailijat, ulkoilu, kasvien hoito sekä erilaiset hemmotteluhetket.

Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.

Turvallinen koti

Jokaisen asukkaan käytössä on tilava huone, invamitoitettu wc-/kylpyhuone, yhteiset viihtyisät ruokailu- ja oleskelutilat sekä turvallinen piha-alue. Asukkaat saavat sisustaa oman huoneen omilla tutuilla ja tärkeillä huonekaluilla ja tavaroilla. Yhteiset tilat ovat viihtyisät ja niiden sisustuksessa on huomioitu ikäihmisten omatoimisuuden tukeminen. Kesäisin turvalliselle sisäpihalle on vapaa pääsy esteettömästi suoraan yhteistiloista. Pihalla oleva huvimaja on viihtyisä ja mieluisa ajanviettopaikka.

Sijainti ja saapuminen

Hoivakotimme sijaitsee rauhallisella, viihtyisällä vanhemmalla omakotitaloalueella hyvien ulkoilureittien äärellä. Kärjenpuistoon pääsee näppärästi paikallisbussiliikenteen linjalla nro 1. Lähin bussipysäkki sijaitsee katumme päässä, n. 100 metriä hoivakodilta. Katso bussin reitti ja pysäkit täältä. Linjan 1 aikataulu on nähtävissä täällä.