Hoivakoti Kärjenpuisto Esperi Seinäjoki
Kuvagalleria

Esperi Hoivakoti Kärjenpuisto, Seinäjoki

Koti ikäihmisille
Hoitaja
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot
Monipuolisesti virikkeitä ja harrastustoimintaa
Koti
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairauksia sairastaville ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua. Kevyt palveluasuminen sopii ikäihmiselle, joka tulee toimeen itsenäisesti. Hoivahenkilöstö on läsnä päiväsaikaan, auttamassa arjen askareissa ja järjestämässä asukkaille monipuolista virkistystoimintaa.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla on usein käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Hoivakoti tutuksi

Tervetuloa tutustumaan hoivakotiimme keskiviikkona klo 14. Jos haluat tietää lisää iltapäivän ohjelmasta, soita 050 328 6762 tai lähetä sähköpostia teresa.lappi@esperi.fi.
Esperi Hoivakodit Henkilöstö
Meillä on vapaita paikkoja. Soita ja kysy lisää palveluistamme!

Kodin kuulumisia

Esperin ensimmäinen hoivakoti ikäihmisille avattiin Seinäjoella vuonna 2003. Hoivakoti muutti uusiin tiloihin Kärjenpuistoon lokakuussa 2008 ja sai nimekseen Esperi Hoivakoti Kärjenpuisto. Kärjenpuistossa on kaksi ryhmäkotia, Vinttikammari ja Peräkammari. Hoivakoti tarjoaa 26 ympärivuorokautista asukaspaikkaa muistihäiriöisille ikäihmisille. Vakituisen asumisen ohella palveluvalikoimaan kuuluu lyhytaikainen asumispalvelu esimerkiksi omaishoitajan vapaan ajaksi.

Lämminhenkinen arki

Kärjenpuisto on kodinomainen hoivakoti, jonka iloinen, muistisairaiden henkilöiden hoitoon erikoistunut moniammatillinen henkilökunta pitää huolta asukkaista ympärivuorokauden. Toiminnan lähtökohtana on osallistava ja kuntouttava työote. Tavoitteena on säilyttää asukkaan jäljellä olevat voimavarat mahdollisimman pitkään. Asukkaita kannustetaan osallistumaan yhdessäoloon ja yhdessä tehdään arjen askareita. Suosikkipuuhia ovat musiikkihetket, ulkoilu sekä erilaiset hemmotteluhetket.

Turvallinen koti

Jokaisen asukkaan käytössä on tilava huone, invamitoitettu wc-/kylpyhuone, yhteiset viihtyisät ruokailu- ja oleskelutilat sekä turvallinen piha-alue. Yhteiset tilat ovat viihtyisät ja niiden sisustuksessa on huomioitu ikäihmisten omatoimisuuden tukeminen.  Kesäisin turvalliselle sisäpihalle on vapaa pääsy esteettömästi suoraan yhteistiloista. Pihalla oleva huvimaja on viihtyisä ja mieluisa ajanviettopaikka. Kärjenpuistossa ikäihminen asuu kodinomaisessa ja turvallisessa ympäristössä.

Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.