Hoivakoti Katriina Esperi Ylöjärvi
Kuvagalleria

Esperi Hoivakoti Katriina, Ylöjärvi

Koti ikäihmisille
Hoitaja
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot
Monipuolisesti virikkeitä ja harrastustoimintaa
Koti
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairauksia sairastaville ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua. Kevyt palveluasuminen sopii ikäihmiselle, joka tulee toimeen itsenäisesti. Hoivahenkilöstö on läsnä päiväsaikaan, auttamassa arjen askareissa ja järjestämässä asukkaille monipuolista virkistystoimintaa.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Kodin kuulumisia

Esperi Hoivakoti Katriina tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista ensisijaisesti ikäihmisille. Ryhmäkodissamme on 16 ympärivuorokautisen, tehostetun palveluasumisen asukaspaikkaa. Katriina on turvallinen, lämminhenkinen ja kodinomainen hoitopaikka silloin, kun asuminen ei enää onnistu omassa kodissa tai palveluasunnossa. Hoivakoti Katriina on toiminut vuodesta 2008 lähtien.

Lämminhenkinen arki

Katriinassa hoitotyötä ohjaa kuntouttava ja osallistava työote. Asukkaan omia voimavaroja tuetaan ja pyritään säilyttämään ne mahdollisimman pitkään. Lisäksi asukkaita kannustetaan yhdessäoloon ja arjessa tekemiseen. Asukkaiden yksilöllisyyttä ja itsemääräämisoikeutta kunnioitetaan. Mukava yhdessäolo ja monipuolinen viriketoiminta luovat asukkaiden toiveiden mukaisen arjen.

Turvallinen koti

Esperi Hoivakoti Katriina sijaitsee luonnonkauniissa ympäristössä Ylöjärven Siivikkalassa, Vasamajärven rannalla. Yhteistilojen sisustus- ja kalusteratkaisuissa lähtökohtana on kodinomaisuus ja turvallisuus. Omat huoneet saa halutessaan sisustaa mieleisekseen omissa tavaroilla ja muistoesineillä.

Syksyllä 2016 hoivakodin tiloja uudistettiin ja samassa hoivakotiin valmistui 15-paikkainen laajennusosa.

Moniammatillinen henkilöstö

Hoivakoti Katriinan asukkaista huolehtii koulutettu ja moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu sairaanhoitajia, fysioterapeutti, monipuoliseen virikeohjaukseen perehtyneitä lähihoitajia sekä geriatrian erikoislääkäri. Henkilökunnan osaaminen mahdollistaa vaikeaakin muistihäiriötä sairastavan ja runsaasti apua tarvitsevan henkilön hoitamisen tarvittaessa loppuun asti. Henkilökunta huolehtii asukkaista ympärivuorokautisesti.

Asukkaaksi voi tulla kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.